Recensie: Eigen baard is goud waard – Duncan Beedie

Elke dag doet houthakker Herman wat houthakkers doen: hij hakt bomen om. Maar als al dat gekap ertoe leidt dat zijn dierenvriendjes in het bos hun huis kwijtraken, moet Herman daar gauw een oplossing voor verzinnen. Herman bedenkt een moedig en slim plan, dat de manier waar op de vrienden het bos delen voor altijd zal veranderen. Kunnen Herman en de dieren allemaal hun eigen plekje vinden?(bol.com)


Weer ontving ik een heerlijk kinderboek van uitgeverij BBNC. Eerder hebben we al ontzettend hard gelachen om Hallo Hotdog en ook deze viel goed in de smaak bij mijn driejarige neefje.

Het verhaal gaat over houthakker Herman die bomen omhakt in het bos, echter zorgt zijn gekap ervoor dat sommige dieren zoals de bever en de vogel hun stekkie kwijtraken. Hiervoor bedenkt Herman dan weer zijn eigen grappige plan. Niet alleen is het boek grappig en zijn de illustraties prachtig. Ook heeft het boek een actueel thema namelijk de klimaatveranderingen / ontbossing.  En het boek laat zien dat je eigen plekje of dat nou een boomstam of een eigen huisje is erg belangrijk is voor een mens.

Eigen baard is goud waard is een mooi prentenboek met actuele thema’s. Wij hebben erg genoten van de grappige manier waarop dit verhaal verteld werd. Zeker een aanrader voor jonge kinderen!

7.5
Eigen baard is goud waard  – Duncan Beedie
Uitgeverij: BBNC uitgevers

Bedankt Uitgeverij BBNC voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Hardcover €17.50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.