Recensie: Ik niet op jou – Sally Thorne

Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij.
Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag.
Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op stang te jagen met een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los! (bol.com)


Dit boek sprak mij al aan sinds ik het in de zomer catalogus van uitgeverij HarperCollins zag staan. Toen het boek via de bibliotheek binnen was kon ik niet wachten om erin te beginnen. De cover ziet er namelijk zo ontzettend liefelijk uit. Het lichtgroene met de rode aardbeien. Je weet pas waar deze op slaan als je het boek leest.

Ik heb onwijs genoten van dit boek. De schrijfstijl is prettig, grappig en vlot, waardoor je door het boek heen vliegt. Ondanks dat ik bang was dat het verhaal misschien wat zoetsappig over zou komen is dit totaal niet zo.
Je beleeft het verhaal door de ogen van de onzekere Lucy, het aardbeienmeisje, die een haat-liefdesverhouding heeft met haar collega Joshua . Ze laten dan ook geen moment onbenut om elkaar het leven zuur te maken en elkaar op de stang te jagen. Soms gaan beide zo ver dat het wat kinderachtig overkomt, maar verder in het boek verdient Joshua alleen diepe respect. Iedereen wil zo een liefdevolle collega! De chemie tussen de twee zorgt ervoor dat je niets liever wil dan het boek in één ruk uitlezen.

Het enige minpuntje van het verhaal is dat Josua en Lucy aan het strijden zijn voor een promotie bij de uitgeverij waar ze beide werkzaam zijn… echter kom je nooit te weten hoe dit afloopt, wat ik toch jammer vond. Ik niet op jou was mijn eerste boek van Sally Thorne en ben dan ook benieuwd wanneer er in Nederland een nieuw boek van haar zal verschijnen.

Ik niet op jou is zeker mijn zomerfeelgood van deze zomer! Houd je van humor en romantiek dan is dit boek zeker een aanrader.

7.0
Ik niet op jou – Sally Thorne
Uitgeverij: HarperCollins

Ebook 9,99           Paperback 17,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.