Recensie: Mijn leven na jou – Katherine Center

Het leven lacht Margaret Jacobsen toe. Ze is net afgestudeerd, heeft nu al een geweldige baan, en haar vriend Chip is alles wat ze maar kan wensen. Maar op de dag dat al Maggies dromen uit lijken te komen, begint een nachtmerrie: Chip, een jonge piloot, neemt haar mee in een vliegtuig om haar hoog in de lucht een aanzoek te doen. Maar het vliegtuig crasht. Chip heeft geen schrammetje, Maggie een dwarslaesie…
Als Maggie bijkomt in het ziekenhuis, hoort ze dat ze misschien nooit meer zal kunnen lopen, en dat is het begin van een lange weg, vol tegenslagen, maar ook vol hoop. Ze leert dat de nieuwe Maggie misschien anders is dan ze zich had voorgesteld, maar dat ze sterker is dan ze ooit had kunnen denken, en dat je steun en liefde op de meest onverwachte plekken kan tegenkomen.(bol.com)


Over het boek Mijn leven na jou hoorde ik de afgelopen tijd al veel goede dingen. Het deed mij denken aan het boek Voor jou van Jojo Moyes. De cover van het boek vind ik mooi, de gebroken ‘snoepketting’ op de donkerblauwe achtergrond.

Het verhaal wordt eerlijk en echt verteld vanuit het perspectief van Maggie. Het leven is niet altijd rozegeur en maneschijn en het komt niet altijd goed. Dit wordt in het verhaal duidelijk neergezet. Ook de gevoelens van Maggie die ontstaan nadat ze samen met haar vriend is neergestort met zijn vliegtuigje en misschien wel nooit meer zou kunnen lopen zijn goed neergezet. Je leeft intens met haar mee en hoopt op een wonder.

Ook de personages Kitty, de zus van Maggie en de Ierse fysiotherapie Ian worden goed neergezet en je kan alleen maar doorlezen om meer te weten te komen of hoe de therapiesessies van Ian en Maggie verlopen en of de relatie met haar zusje Kitty weer net zo wordt als vroeger.
Mag dit boek alsjeblieft verfilmd worden? Ik denk dat het net zo een tranentrekker zal worden als Me before you.

De schrijfstijl is vlot en de hoofdstukken hebben een fijne lengte, niet te kort en niet te lang, hierdoor leest het boek snel en is het binnen no time uit. Het boek heeft voldoende diepgang, waardoor je als lezer geboeid blijft verder lezen. Daarnaast was het einde geweldig, alle puzzelstukjes en gevoelens van de hoofdpersonen komen bij elkaar en zorgen voor een schitterend einde!

Mijn leven na jou is een mooi en meeslepend boek over opnieuw geluk en hoop vinden om het beste uit je leven te halen. Als lezer blijf je geboeid tot de laatste bladzijde, waar je wordt getrakteerd op een prachtig eind!

9.0
Mijn leven na jou – Katherine Center
Uitgeverij: Boekerij

E-book 11,99            Paperback 16,99
Koop bij bol.com               Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Mijn leven na jou – Katherine Center

  1. Judith zegt:

    Wat een fijne recensie! Ik was al nieuwsgierig naar dit boek, maar dat is nu alleen maar meer geworden. Lijkt me prachtig en heel emotioneel tegelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.