Recensie: Een kleine verrassing – Hendrik Groen

Hendrik Groen en Evert Duiker, trouwe vrienden in voor- en tegenspoed, zijn de zeventig ruim gepasseerd en het leven is in kalm vaarwater terechtgekomen. Elke week bezoeken ze elkaar, spelen een potje schaak, drinken een borrel en eten een hapje. Onderwijl nemen ze het leven door.
Maar op zekere dag wordt de rust ruw verstoord als Evert bij Hendrik aankomt met als verrassing een onverwachte kleine gast. In een vlaag van verstandsverbijstering is hij aan de wandel gegaan met een éven onbeheerd achtergelaten kinderwagen met baby. Goeie grap, dacht Evert, maar Hendrik denkt daar anders over: die vindt het ongelooflijk stom.
Als babysitter doen de vrienden het heel aardig, terwijl ze zinnen op een manier om het kleintje zo snel mogelijk weer ongezien bij de ouders terug te brengen. Maar het blijkt nog helemaal niet zo eenvoudig om van het ongewilde pleegouderschap af te komen (bol.com)


De nieuwste Hendrik Groen, wat keek ik hier naar uit. De cover van het boek past perfect bij het vorige deel.
Ondanks dat ik van de andere twee delen over Hendrik Groen en zijn streken in het bejaardentehuis heb genoten, vond ik dit boek wat minder. Het is grappig en humoristisch, maar mist net dat beetje extra wat je in de vorige twee boeken wel voelde.
Het meenemen van de kinderwagen met baby om vervolgens twee ouderen opaatjes ervoor te laten zorgen is aandoenlijk maar vond ik een beetje te uitgerekt, voordat de ouders het kindje weer terug kregen.

De schrijfstijl is vlot en de hoofdstukken zijn kort, hierdoor vlieg je door het boek heen. Ook wordt er duidelijk weergegeven waar je jezelf als lezer bevindt. Is het in de school waar het kerstkindje wordt weggehaald en alles op zijn kop staat of ben je als lezer in het appartement van Hendrik.  Het verhaal is apart en vrij uniek vond ik. Ook de ontknoping van het verhaal heeft een grote glimlach op mijn gezicht doen toveren.

Een kleine verrassing was dan misschien niet helemaal wat ik er van verwachtte toch het einde een glimlach op mijn gezicht. Houd je van humor en wil je eens even flink ontspannen, dan raad ik je dit boek aan!

6.5
Een kleine verrassing – Hendrik Groen
Uitgeverij: Meulenhoff

E-book 12,99           Paperback 19,99
Koop bij bol.com                            Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.