Recensie: Huis vol leugens – Nicci French

De vijfenveertigjarige Neve leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Ze spreken regelmatig af in zijn pied-à-terre in Londen. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan; zijn schedel is ingeslagen. In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. Tegen haar gezin, haar collega’s en haar vrienden. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft…(bol.com)


Huis vol leugens was mijn eerste Nicci French en stelde mij zeker niet teleur. De cover van het boek vind ik mooi. Door de donkere mysterieuze achtergrond komen de rode tulpen goed uit. Of de cover helemaal bij het verhaal past, dat denk ik niet.

Het verhaal wordt verteld door 9 vrij lange hoofdstukken. Echter is de schrijfstijl fijn en gemakkelijk waardoor je snel door het boek heen vliegt.

De schrijvers weten de spanning goed op te bouwen en zorgen voor een grandioos eind. Je wordt als lezer langzaam meegenomen in het gezinsleven van Neve met alle bijbehorende problemen en stress. Wanneer Neve zich in flink in de nesten werkt leef je met haar mee en hoop je dat al haar problemen zullen worden opgelost.
Tot het eind blijft het dan ook een raadsel wie de moord gepleegd heeft en je kan het bijna niet geloven als je erachter komt wie de moordenaar is!

Een huis vol leugens is een heerlijk vlot geschreven boek waarin de puzzelstukjes langzaam op zijn plek vallen en het hoogte punt werkelijk verrassend was! Ik heb onwijs genoten van mijn eerste Nicci French en kan niet wachten om in de Frida Klein boeken te beginnen.

7.5
Huis vol leugens – Nicci French
Uitgeverij: Ambo / Anthos

E-book 14,99       Paperback 21,99
Koop bij bol.com                 Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Huis vol leugens – Nicci French

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.