Recensie: Costa Brava – Linda van Rijn

Tijdens de gezinsvakantie op een Spaanse camping hoopt Irene weer dichter tot haar man Jacco te komen. Maar dan zet een onverwachte ontmoeting alles in een ander daglicht…
Als Irene van Hout erachter komt dat haar man Jacco haar heeft bedrogen met een ander, breekt een moeilijke tijd aan. Irene wil nadenken, maar de zomervakantie staat voor de deur en hun kinderen Nikki en Stef verheugen zich op de jaarlijkse campingvakantie aan de Costa Brava. Hoewel Irene niet goed weet hoe het verder moet tussen haar en Jacco, besluit ze toch om de vakantie te laten doorgaan. Haar jongere zus Rianne gaat ook mee en Irene is blij met de afleiding.
Eenmaal in Spanje wordt de sfeer gelukkig beter. De kinderen genieten volop en onder de Spaanse zon lukt het Irene wat meer te ontspannen. Maar dan ontmoet ze Bob, een Nederlander die overduidelijk interesse in haar heeft…(bol.com)


Wat een heerlijke zomerse cover heeft de nieuwste van Linda van Rijn. Vele van haar eerdere boeken las ik hiervoor en was dan ook erg benieuwd naar haar nieuwe boek.
De schrijfstijl van van Rijn is vlot en gemakkelijk. Ook hebben de hoofdstukken een ideale lengte om nog even een hoofdstukje te lezen. Door de vlotte schrijfstijl leest het boek gemakkelijk weg.

Het duurt een tijd totdat de spanning in het boek voelbaar wordt, vanaf ongeveer de laatste 75 bladzijdes kon ik het boek moeilijk neerleggen omdat ik wilde weten of mijn verwachtingen waar werden.
Wie de slechterik in het boek is, is al snel duidelijk wat voor mij zorgde voor afname van de spanning. Wel goed vond ik de terugblikken op het verleden van Irene, hierdoor je haar angst voor Bob nog meer gaat snappen.

Ondanks dat Costa Brava niet zo spannend was als ik had verwacht, was het toch een heerlijk boek om mijn vakantie mee te beginnen! Ik ben toch weer nieuwsgierig naar haar volgende boek Zoutelande die eind september zal verschijnen. Ook deze cover doet heerlijk zomers aan.

6.5
Costa Brava – Linda van Rijn
Uitgeverij: Maramer

E-book 9,99      Paperback 15,-
Koop bij bol.com               Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.