Recensie: Thuiskomen – Jackie van Laren

Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen. De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was voor wie haar moeder meer voelde dan voor de stoet bedpartners die daarna volgde. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Samen kijken ze veel naar het tv-spelletje waarin Freddy en Nick meedoen. Het valt Odile op dat haar moeder een ongewone fascinatie heeft voor Nick; zal Serafina haar zwijgen nog doorbreken voordat het te laat is? (bol.com)


Een nieuwe stand alone van Jackie van Laren. Ik kon niet wachten om erin te beginnen toen de postbode hem kwam bezorgen. Op vakantie in Luxemburg begon ik erin en hij was weer heerlijk!
De cover van het boek is zoals de rest van de boeken van Jackie van Laren, ze staan dan ook gezamenlijk te shinen in de boekenkast.

Het verhaal speelt zich af in tien weken. En al vanaf week 1 zit ik volledig in de bubbel die thuiskomen heet. De hoofdpersonen Freddy een Odile zijn goed uitgewerkt waardoor je ze als het ware opneemt in je vriendenkring. Je wil niets liever dan wanneer Odille het moeilijk heeft een arm om haar heen slaan en Freddy een schop onder haar kont geven zodat ze hunk Nick vertelt hoe ze zich voelt.  En dan is er ook nog Miep, de moeder van Nick, wat een geweldig mens is dat zeg! Ik heb zo nu en dan hardop gelachen om haar platte Amsterdamse uitspraken.

De schrijfstijl is luchtig en vlot en de nodige dosis humor zorgde ervoor dat het boek binnen twee dagen uit was, helaas. Ik had nog veel meer willen lezen over Freddy en Odile. Het boek heeft niet alleen maar humor, ook worden er heftigere thema’s als ziekte en overlijden besproken. Gelukkig doet het boek niet zwaar aan.
Een leuk feitje is dat personages uit de andere boeken van Jackie van Laren even binnenwippen in dit boek!

Thuiskomen was een fijn en vlot verhaal met de nodige humor. Ik heb van elke bladzijde genoten en kan niet wachten op de volgende.

8.5
Thuiskomen – Jackie van Laren
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 9.99            Paperback 12,99
Koop bij bol.com                            Koop bij bol.com

3 gedachtes over “Recensie: Thuiskomen – Jackie van Laren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.