Recensie: Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott

Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis. Binnenkort wordt hij achttien en kan hij alle apparaten loskoppelen en de wereld zien.
Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen. Geen uitzonderingen. Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid. Het voelt als een straf.
Wat als ze een klein stukje van de ruimte konden stelen die hun kapotte longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken? (bol.com)


Dit boek trok mij aan doordat ik ergens op het internet een voorstukje zag van de film. En als boekliefhebber moet je dan ook eerst het boek lezen voor je de film ziet, dus zo gezegd zo gedaan.
De cover van het boek vind ik prachtig. En naarmate je verder komt in het boek kom je meer te weten over deze tekening en wat hij betekend voor Stella.
Het verhaal heeft iets weg van de weeffout in onze sterren en ook bij dit boek zat ik weer met een brok in mijn keel te lezen.

Het verhaal wordt beschreven door de ogen van verschillende hoofdpersonen, zo komen Stella en Will ieder veel aan bod, maar ook Stella’s beste vriend Phoe komt aan het woord. Doordat je van alle drie te weten komt wat ze voelen en denken is het gemakkelijk om je in de afgesloten wereld waarin CF patiënten leven te verplaatsen.  Altijd vijf stappen van elkaar verwijderd.
Het verhaal is niet alleen maar tranen trekkerij maar ook hartverwarmend en liefdevol en daarnaast is er ook plaats voor humor. Ik heb dan ook hardop gelachen om de streken die Will en Stella uithalen waarbij ze de verpleegkundige behoorlijk uittesten.

Vijf stappen van jou is een hartverwarmend, liefdevol en grappig boek over het leven van drie jongeren met cystic fibrosis. Hun leven is altijd vijf stappen van elkaar verwijderd. Je leeft als lezer mee met de hoogte en dieptepunten van de drie jongeren. Ik kan dan ook niet wachten tot ik de film gezien heb!

8.0
Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott
Uitgeverij: Volt

E-book 9,99        Paperback 17,50
Koop bij bol.com                 Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.