Recensie: Ciao Sicilia – Marelle Boersma

Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar niet gevonden wordt…(bol.com)


Het volgende boek in de ik vertrek lijn van Marelle Boersma. Na het lezen van Chateau de Provance was ik benieuwd naar de andere boeken. En zo geschiede dat ik ook begon aan Ciao Sicilica.
De cover van het boek is in elk geval heerlijk zomers en Italiaans met de gekleurde kleine straatjes. Een goed boek voor deze zomer dus!

Het verhaal leest vlot door de korte hoofdstukken en makkelijke taalgebruik. Het hoofdpersonage Anna / Sofia  is goed uitgewerkt, waardoor je jezelf als lezer met haar kan identificeren.
Door de beeldende omschrijvingen van onder andere de omgeving heb je het idee dat je als lezer zelf in het lentezonnetje door de smalle straatjes van Sicilië loopt op naar het kopje cappuccino met zelfgemaakte chocolade.

De spanning is het hele boek voelbaar en wordt op gang gehouden doordat het verhaal steeds nieuwe wendingen aanneemt die je als lezer niet had verwacht. Wanneer de stoere Anna de strijdt aangaat met de maffia kan je het boek moeilijk wegleggen omdat je wilt weten hoe het afloopt.

Ciao Sicilia is een heerlijke zomerse thriller waarbij je als lezer door de smalle straatjes van Scilia struint en de strijdt aangaat met de maffia zorgt dit maakt dat Ciao Sicilia een perfecte thriller is voor een ontspannen dag in de zon!
Ik kan niet wachten om in de volgende Ik vertrek thriller te beginnen, Enkele reis naar de Algarve ligt dan ook al klaar om gelezen te worden!

7.5
Ciao Sicilia – Marelle Boersma
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Bedankt uitgeverij De Crime Compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book  7,99          Paperback 17,95
Koop bij bol.com                   Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Ciao Sicilia – Marelle Boersma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.