Recensie: Verleidelijk lekker – Madelein Kerseboom

Ilse Oldenbroek werkt voor het vrouwenmagazine Claire. Het is haar droom om een wekelijkse column te schrijven en ze is dan ook superblij als ze die kans krijgt. Maar er blijkt een addertje onder het gras te zitten. Het is namelijk niet de bedoeling dat Ilse het onderwerp van haar columns zelf bedenkt, dat heeft de redactie al voor haar gedaan: Ilses strijd tegen de kilo’s! Hoewel ze dit thema helemaal niet ziet zitten – zelf heeft ze niet zoveel problemen met haar gewicht – stort ze zich op het afvallen. Haar beste vriendin en huisgenoot Kim steunt Ilse met gezonde salades en haalt haar over om mee te gaan naar de sportschool, waar Kims vriend Stef lesgeeft. Het afvallen valt Ilse zwaar, maar voor een eigen column heeft ze alles over. En gelukkig is haar personal trainer Jasper, bij wie ze zich meerdere keren per week in het zweet werkt, een leuke bijkomstigheid. Dan wordt Ilse gevraagd om een reportage te schrijven over Second Love. Als ze hiervoor zelf op date gaat, doet ze een schokkende ontdekking (bol.com)


Eerder las ik van Madelein Kerseboom het boek De hot daddy list, waar ik onwijs van heb genoten. Toen ik dit boek kon ophalen bij de plaatselijke bibliotheek kon ik dan ook niet wachten om erin te beginnen. Al dobberend in mijn zwembadje las ik dit boek binnen één dag uit.

Het verhaal wordt verteld door de ogen van Ilse. De schrijfster weet het zo te brengen dat ze je laat meeleven met Ilse, het is net alsof je met je beste vriendin zit te praten. Ilse krijgt eindelijk de promotie waar ze op hoopte alleen is ze het niet eens met het onderwerp van haar columns, namelijk de strijd tegen haar kilo’s. Ik denk dat het gevecht wat Ilse met zichzelf heeft erg herkenbaar is voor vele.
ondanks dat het verhaal misschien wat voorspelbaar was, heb ik mijzelf hier geen moment aan geërgerd. Je leeft namelijk zo intens mee met Ilse dat je het bijna niet opmerkt. Echter waren er ook een paar verrassingen, wat het boek een leuke wending gaf. Het zorgde er ook voor dat bijvoorbeeld Ilses beste vriendin Kim minder bitchy overkwam.
De onderwerpen afvallen en dating app second love komen veelvuldig voorbij. Gelukkig wordt het afvallen niet op een negatieve manier gebruikt in dit boek, maar juist door Ilses columns en de strijd die ze met zichzelf aangaat, wordt er duidelijk gemaakt dat gezond leven ook op een eenvoudige en leuke manier kan.

Verleidelijk lekker is een echte feelgood roman om eens even lekker een avondje bij weg te dromen. Ik ben dan ook erg benieuwd of er snel een nieuw boek van Madelein Kerseboom kunnen verwachten.

7.5
Verleidelijk lekker – Madelein Kerseboom
Uitgeverij: Marmer

E-book 12,99         Paperback 17,99
Koop bij bol.com                  Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Verleidelijk lekker – Madelein Kerseboom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.