Recensie: Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal? Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is (bol.com)


Het meisje in het ijs is het eerste deel in de #erikafoster serie. De cover van het boek is prachtig. De ijsblauwe cover met het gezicht van het meisje bedekt onder een laagje ijs roept gelijk je aandacht. Daarnaast is de titel in het rood gedrukt wat een mooi contrast heeft met het blauw.

Al vele bloggers en thrillerliefhebbers gingen mij voor en hadden allemaal stuk voor stuk lovende recensies over dit boek, waardoor ik vond dat ik niet achter kon blijven. Toen ik in het boek begonnen duurde het een tijdje voor ik in het verhaal zat, vooral het middenstuk vond ik wat  lang duren, sorry jongens er gebeurde gewoon teveel in het boek waardoor ik op sommige moment de kluts kwijt was.
Echter heeft het boek een vlotte schrijfstijl waardoor je door de hoofdstukken heen vliegt. De schrijver weet echter wel de spanningsboog constant gespannen te houden, waardoor het als lezer moeilijk is om het boek weg te leggen.
De hoofdpersoon Erika Foster is een stoere vrouw die haar mannetje staat in de heftige politiewereld. Ik vond haar dan ook geloofwaardig en goed neergezet. Je kan jezelf als lezer goed met haar identificeren.

Niet alleen kom je meer te weten over Erika ook de moordenaar krijgt zijn eigen hoofdstukken in het verhaal. Pas op het allerlaatste moment kom je er achter wie hij is en dat heeft me versteld doen staan! Ondanks dat ik misschien niet zo super enthousiast was als iedereen ben ik toch benieuwd of de volgende delen mij wel kunnen bekoren. Ik vind namelijk politiethrillers erg leuk om te lezen en de covers van deze serie zijn werkelijk prachtig!

Het meisje in het ijs vond ik ondanks dat het soms wat verwarrend was door de vele gebeurtenissen in het boek een spannend en goedlopend verhaal over de stoere politievrouw Erika Foster. Het verhaal blijft tot op het eind spannend en laat je versteld staan als je erachter komt wie de moordenaar van Andrea is.

6.5
Het meisje in het ijs – Robert Bryndza
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 7,99           Paperback 10,99
Koop bij bol.com                     Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.