Recensie: De terugkeer – C.J. Tudor

Toen Joe Thorne vijftien jaar was, verdween zijn zusje Annie. Iets ergers kon er niet gebeuren. En toen kwam ze terug.
Vijfentwintig jaar later is Joe terug in zijn geboortedorp Arnhill. Hij heeft een baan aangenomen als leraar Engels op zijn oude middelbare school. Niet omdat hij zo graag terug wil, maar omdat hij het geld nodig heeft – hij heeft schulden. Terugkomen in zijn oude woonplaats betekent ook dat hij de mensen met wie hij opgroeide opnieuw onder ogen zal moeten komen, evenals de dingen die ze op hun geweten hebben. Dan krijgt hij een anonieme mail: Ik weet wat er gebeurd is met je zusje. Het gebeurt opnieuw. (bol.com)


Eerder las ik van C.J Tudor het boek De krijtman met veel plezier. Toen ik via A.W. Bruna een persbericht in mijn mailbox kreeg met de vraag of ik De terugkeer wilde lezen kon ik hierop geen nee zeggen.
Het boek viel al snel op de mat en de cover is ook deze keer weer bijzonder. De zwarte cover met in krijt geschreven titel vragen om je aandacht. Het boek vraagt er gewoon om, om snel gelezen te worden. Dit deed ik dan ook.
Tijdens de hittegolf in Nederland werd het in mijn tuin nog een beetje warmer toen ik het spannende verhaal over Joe las.

Je leest het verhaal door de ogen van leraar Engels Joe, die terugkeert naar zijn geboortedorp. In dit dorp gebeurde ruim 25 jaar geleden iets verschrikkelijks met zijn zusje Annie. Als Joe terugkomt in Arnhill gebeuren er allemaal vreemde berichten over zijn zusje Annie. Hij gaat op onderzoek uit en komt mensen uit zijn jeugd tegen die hij liever ontloopt.

Het boek begint spannend, echter lees je daarna meer over de personen uit de jeugd van Joe, ondanks dat het middenstuk van het boek niet zo spannend is als het begin en eind weet Tudor ook hier de lezer te boeien om verder te blijven lezen.  Je krijgt als lezer flashbacks naar wat er in  de jeugd van Joe heeft afgespeeld.. Ik kan je maar een ding zeggen het is gruwelijk.
Het hele boek door merk je dat er iets staat te gebeuren en de ontknoping op het eind is dan ook geweldig gedaan, iets wat je niet verwachtte bij het begin van het boek.
De schrijfstijl is vlot en de hoofdstukken zijn niet te lang, waardoor je door het boek heen vliegt.  Daarnaast geven de hoofdstukken duidelijk aan of ze in het heden of verleden afspelen. Vooral de hoofdstukken in het verleden vond ik ijzersterk en huiveringwekkend.

De terugkeer is een duistere, bizarre en spannende thriller die wanneer je De krijtman geweldig vond je deze ook met veel plezier in één ruk uit zult lezen!

8.5
De terugkeer – C.J. Tudor
Uitgeverij: A.W. Bruna

Bedankt uitgeverij Bruna voor het sturen van een recensie – exemplaar!

E-book  12,99         Paperback 20,99
Koop bij bol.com                 Koop bij bol.com

Wil jij dit boek ook graag lezen, ik mag in samenwerking met uitgeverij A.W. Bruna, mag ik een exemplaar van De terugkeer weggeven. Vertel mij in onderstaande formulier waarom jij dit boek graag wilt lezen en het exemplaar kan van jou zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.