Recensie: Pain au chocolat – Ellen de Vriend

Nadine en Mark hebben genoeg van alle verplichtingen en het gehaast in Nederland en vertrekken met hun vier dochters naar de Franse Auvergne. Daar hebben ze een kleine camping op het platteland overgenomen, omgeven door weilanden, heuvels en bossen. Er ligt een prachtig leven in het verschiet, maar er moet nog veel gebeuren. De oproep om een paar weken mee te helpen tegen kost en inwoning, levert een gezellige groep op. Maar dan meldt zich een nieuwe vrijwilliger en Nadine krijgt de schrik van haar leven. Ze kent hem en weet waarvoor hij komt. Het gaat om een gebeurtenis die ze altijd voor Mark heeft verzwegen. En dat wil ze graag zo houden…(bol.com)


Een nieuwe Ellen de Vriend, eerder las ik al Vermist en De erfgename met veel plezier. Ik kon dan ook niet wachten om in Pain au Chocolat te gaan beginnen. De cover van het boek doet heerlijk zomers aan en is dan ook een ideale read met dit mooie weer!

Het boek wordt beschreven vanuit het perspectief van Nadine. Zij komt in dit boek vooral aan het woord. Maar ook Mark, haar man, krijgt zijn eigen hoofdstukken. Dit is duidelijk van elkaar onderscheiden doordat zijn hoofdstukken in cursief gedrukt staan. Hij duikt het verleden van Nadine in en komt achter schokkende geheimen.
Het boek leest heerlijk weg, het taalgebruik is simpel en de hoofdstukken zijn precies goed van lengte. Daarnaast heeft de Vriend de omgeving zo beschreven dat het lijkt alsof je zelf op de idyllische Franse camping rondloopt.
Je zou denken een thriller over een Franse camping, hoe kan dat nou spannend worden. De spanning in het verhaal wordt langzaam opgebouwd, steeds meer kom je achter het verleden van Nadine en vallen puzzelstukjes op zijn plaatst totdat de spanning zijn hoogtepunt bereikt en er een onverwachte gebeurtenis zich afspeelt op de camping.

Pain au chocolat is een heerlijke thriller, waarbij de spanning langzaam wordt opgebouwd en daarna als een bom barst. Een thriller die ik in één ruk uitlas!

7.5
Pain au chololat – Ellen de Vriend
Uitgeverij: Karakter

E-book  9,99          Paperback  15,99
Koop bij bol.com                          Koop bij bol.com

2 gedachtes over “Recensie: Pain au chocolat – Ellen de Vriend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.