Recensie: Moord op de moestuin – Nicolien Mizee

Thijs en Judith zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis slaan de buren aan het verbouwen. Schoonzus Cora en zwager Ab besluiten dat een pan soep niet afdoende is: er dient stevig uitgerust te worden. Daartoe wordt een boswachterswoning gehuurd op een landgoed, voor de hele zomer maar liefst, met zijn vieren. Echter: nergens op aarde is het écht rustig, en eenmaal op het landgoed aangekomen blijkt daar een verbeten strijd gaande, ogenschijnlijk over een boom. Een strijd die op bloedstollende en evenzeer dolkomische wijze uit de hand loopt (bol.com).


Na het zien van de aflevering van DWDD waarin dit boek besproken werd, wilde ik het graag lezen. Ik reserveerde het bij de plaatselijke bibliotheek en eenmaal binnen begon ik met lezen…
De cover van het boek is leuk bedacht. Je komt pas in het verhaal tegen waarom er bamboescheuten op de cover staan, daarnaast de radijsjes die laten zien dat het om de stadstuintjes / moestuintjes gaat maken het aantrekkelijk om het boek op te pakken.

De openingszin van het boek De hele geschiedenis begon toen mijn zuster en zwager een pan soep kwamen brengen, maakte mij enorm nieuwsgierig. Ik begon dit boek dan ook vol goede zin. Je leest het verhaal door de ogen van Judith die samen met haar man en schoonzus en zwager naar een boshuisje gaan bij oude vrienden, om er zo voor te zorgen dat haar man Thijs weer opknapt van zijn hartaanval. Het verhaal is met veel humor geschreven en elk personage heeft zo zijn eigenaardigheden. Neem schoonzus Cora, verslaaft aan kabouters.

Het boek is anders dan de titel doet geloven geen bloedstollende thriller. Het is een vlot boek dat lekker weg leest. Echter door de vele personages, tijdssprongen en wendingen die het verhaal maakt is het soms wat rommelig. Echter wanneer het boek tot zijn einde komt, maakt dit veel goed!

Moord op de moestuin is een alledaagse literaire roman die bol staat van de humor en ironie.

7.0
Moord op de moestuin – Nicolien Mizee
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar

E-book 11,99             Paperback 20,99
Koop bij bol.com                  Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.