Recensie: Het zijn de kleine dingen die het doen – Marcel van Roosmalen

Met een arendsoog observeert hij zijn moeder. Het zijn de kleine dingen die het doen is het verslag van een wereld die onherroepelijk kleiner wordt. Een genadeloos maar ook liefdevol portret van moeder en zoon, die ondanks grote en kleine tegenslagen manmoedig volhouden. Moeder is op hoge leeftijd, woont zelfstandig, maar steeds meer dingen gaan mis: een voordeursleutel raakt zoek, een treinreis verloopt rampzalig, een kerstdiner kan niet meer worden gekookt. De ergernis bij haar zoon ligt altijd op de loer. (bol.com)


Wat een geweldig boek! De cover van het boek is aandoenlijk. Marcel met zijn moeder. Je weet gelijk over wie het boek gaat en hebt daar nu ook een beeld bij. Marcel van Roosmalen schreef vele stukken over zijn moeder in het NRC handelsblad. Deze en nieuwe stukken zijn nu gebundeld in een boek.

De schrijfstijl is vlot en de stukken zijn kort waardoor je door het boek heen vliegt. Ik heb steeds kleine stukjes gelezen en vele malen hardop moeten lachen om de soms droge reacties van Marcel en zijn moeder. Wat een heerlijk boek om eens lekker te ontspannen en te lachen was dit!

Eerder las ik van Marcel van Roosmalen en zijn vrouw Eva Hoeke  het boek Als het maar niet op ons lijkt, dit vond ik toen ook al geweldig! Ik moet snel meer van zijn boeken gaan lezen.

8.0
Het zijn de kleine dingen die het doen – Marcel van Roosmalen
Uitgeverij: Meulenhoff

E-book 12,99     Paperback 18.99
Koop bij bol.com                       Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.