Recensie: Dagboek van mijn verdwijning – Camilla Grebe

Acht jaar geleden vond Malin Brundin in het bos het skelet van een meisje. Nu is ze politieagente en wordt deze cold case opnieuw geopend. Samen met profiler Hanne Lagerlind en inspecteur Peter Lindgren probeert ze de moord op te lossen. Hanne doet haar best haar beginnende dementie te verbergen door nauwgezet een dagboek bij te houden over alles wat ze zou kunnen vergeten. Dan verdwijnen zowel Peter als Hanne. Hanne wordt volledig uitgeput en uitgedroogd teruggevonden, ze heeft geen idee wat er met haar is gebeurd en haar dagboek is verdwenen. Peter wordt nog steeds vermist. Wanneer vervolgens het lichaam van een vrouw wordt gevonden op dezelfde plek waar ooit de overblijfselen van het meisje lagen, wordt duidelijk dat deze twee moorden en Peters verdwijning met elkaar te maken hebben. (bol.com)


Het eerste wat mij aantrok aan dit boek was de cover. Het indringend kijkende oog, besprenkeld met wat vlokjes sneeuw. Ook de titel vraagt om meer want van die is het dagboek en waarom verdwijnt iemand? Mijn interesse was gewekt.

Het verhaal wordt verteld door verschillende hoofdpersonen wie elk hun eigen hoofdstukken hebben. Zo lees je over politieagente Malin en de jonge Jake, later in het verhaal komt ook Hanne aanbod. Ondanks dat het verhaal verteld wordt door verschillende personen vullen ze elkaar aan. De omgeving Ormberg, het kleine grimmige stadje, doet vreemd en mysterieus aan je voelt dan ook aan alles dat de stad bezig is om een cold-case zaak op te lossen. Hierdoor staat dan ook het hele dorp op zijn kop, want in saaie Ormberg gebeurt immers nooit wat.

Het verhaal is spannend en zorgde meerdere keren voor onverwachte wendingen. En dan wanneer je jezelf als lezer richting het einde begeeft gebeuren er dingen die alle verzamelde puzzelstukjes weer uiteen doen spatten. Ik had de dader totaal niet verwacht!
Niet alleen is  het verhaal goed geschreven ook omvat het actuele thema’s als jezelf vinden, vluchtelingen en dementie.

Dagboek van mijn verdwijning was een spannende verrassing met uiteenlopende actuele thema’s, waarin je als je eenmaal begonnen bent niet meer kan stoppen met lezen!

7.5
Dagboek van mijn verdwijning – Camilla Grebe
Uitgeverij: Cargo

Bedankt uitgeverij Cargo voor het sturen van een e-book ter recensie!

E-book 7,99    Paperback 19,99
Koop bij bol.com                     Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.