Recensie: Molly & het kattencafe – Melissa Daley

Wanneer de jonge cypers Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie katten-hatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuw thuis te vinden. Maar als ze na een lange tocht door de hobbelige straten van Stourton loopt, lijkt een nieuw huis verder weg dan ooit…
Tot op een dag café-eigenaresse Debbie haar vindt. Net als Molly is ook Debbie zoekende. Pas gescheiden en met een dochter om voor te zorgen, doet ze alles wat ze kan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Maar niet alleen financieel is het lastig, Debbie wordt ook tegengewerkt uit onverwachte hoek. Is de oplossing misschien dichterbij dan ze denkt? Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen? (bol.com)


Het boek vertelt het verhaal van kat Molly. Het verhaal is geheel geschreven vanuit het perspectief van de kat, wat ik erg knap vind van de schrijfster! Echter moest ik hier in het begin best een beetje aan wennen, maar eenmaal gewend las het erg fijn weg.
De schrijfstijl van Melissa Daley is fijn, gemakkelijk en luchtig. Dit zorgt er voor dat je van lieve Molly gaat houden en je wilt dat ze een fijn plekje vind om te leven. Het boek draait niet alleen om het leven van Molly, maar ook gebeurt er genoeg met de mensen om haar heen. Zoals haar nieuwe baasje Debbie die een cafe probeert te runnen en onder tussen een nieuwe liefde hoopt te vinden. Ik was blij verrast door dit geweldige boek.
Dan nog even de cover van het boek, ik vind hem ontzettend aandoenlijk en zou hem dan ook zeker oppakken in een boekwinkel.

Je hoeft niet per se een kattenliefhebber te zijn wil je dit boek leuk vinden. Molly en het kattencafé is een heerlijke warme feelgood roman voor onder een dekentje met een kopje thee.

7.5
Molly & het kattencafé – Melissa Daley
Uitgeverij: A.W. Bruna

E-book 6,99           Paperback 15,99
Koop bij bol.com                   Koop bij bol.com

3 gedachtes over “Recensie: Molly & het kattencafe – Melissa Daley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.