Recensie: Nice – Kiki van Dijk

Het rustige Delftse leventje van Jacky, een bekende parfumeur, wordt ruw verstoord door het bericht dat haar flamboyante zus Christine na een nare val in coma is geraakt. Halsoverkop vliegt ze naar haar geboorteplaats Nice, waar Christine een makelaarskantoor runt. Wakend bij haar zus beseft Jacky dat ze hun mysterieuze familiegeschiedenis niet langer kan negeren, zeker wanneer blijkt dat er mogelijk opzet in het spel was. Wie zou tot zoiets gruwelijks in staat zijn?
Jacky begint aan een confronterende zoektocht en ontdekt dat haar verleden meer geheimen voor haar verbergt dan ze dacht. Tijdens haar verblijf wordt ze gedwongen opnieuw te kijken naar de mensen die ze dacht te kennen en laat het zonnige Nice zich van z’n donkerste kant zien…(bol.com)


Wat een heerlijk zomers boek is deze literaire thriller van Kiki van Dijk weer. Haar vorige boeken Ibiza, Lech en Bali heb ik met veel plezier gelezen en kon dan ook niet wachten om te beginnen toen Nice in de bus viel. De cover van het boek straalt zomer uit in het Franse en rijke Nice.

Het verhaal leest vlot en is gemakkelijk te volgen door de eenvoudige schrijfstijl van Kiki van Dijk. De spanning in het boek is al voelbaar vanaf de eerste bladzijde en houdt het hele verhaal aan. Ik was dan ook erg benieuwd hoe het afliep met de zus van Jacky, Christine die na een val van het balkon in coma raakt. Als Jacky dan in het zonnige Nice komt, heeft ze niet alleen de zorgen rondom haar zusje maar ook rakelen oude bekende de familiegeschiedenis op. Dit zorgt voor onverwachte wendingen in het verhaal.
De omgeving is zo uitgeschreven dat het lijkt alsof je zelf op het Franse strand loopt of ronddoolt door de kleine straatjes van Nice. Daarnaast zijn de hoofdpersonen goed neergezet en is inleven in hun situatie niet moeilijk. Het eind van het boek vond ik ook verrassend! Wil je weten wat er gebeurd dan moet je het boek zeker zelf gaan lezen.

Nice is een heerlijke thriller voor een zonnige zomerdag aan het strand!

8.0
Nice – Kiki van Dijk
Uitgeverij: Xander

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book  6,99        Paperback 15,99
Koop bij bol.com                 Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Nice – Kiki van Dijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.