Recensie: Nee heb je – Charlotte de Monchy

Een sabbatical op Bali pakt voor workaholic Bobbie heel anders uit dan verwacht. Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.
Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk niets voor de verkoop te voelen. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is het misschien zijzelf die het roer radicaal moet omgooien? (bol.com)


Ik hou van de boeken van Charlotte de Monchy. Ook dit was weer een pareltje waar ik onwijs van genoten heb. Door het mooie weer en de zonnige bestemming waarin het boek zich afspeelt kreeg ik spontaan zin om ook naar Bali te gaan om daar te leren surfen .
De cover van het boek is zomers en vrolijk en zet zeker aan tot lezen!

Het verhaal is vlot geschreven en je vliegt dan ook door de bladzijdes heen. De twee zussen Bobbie en Lauren zijn vrolijke meiden vol humor. Hierdoor lig je soms in een deuk. Ondanks dat de zussen totaal verschillend zijn, lijken ze misschien toch meer op elkaar dan ze in eerste instantie denken..

Nee heb je is een heerlijk zomers boek over ontluikende liefde, hard werken en vriendschap. Dat dit alles ook nog eens afspeelt op het zonovergoten Bali maakt dit verhaal tot een boek met enkele uurtjes leesplezier!
Ik kijk dan ook uit naar het volgende boek van Charlotte de Monchy.

9.5
Nee heb je – Charlotte de Monchy
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 11,99       Paperback 15,99
Koop bij bol.com                   Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.