Recensie: Horen zien zwijgen – J.D Barker

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong. Wanneer op het lichaam van een verkeersslachtoffer een -pakketje met een afgesneden oor word gevonden, weet -detective Sam Porter twee dingen: 1) Dit is de moordenaar die hij zoekt, 2) hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, de vijftienjarige Emory, voor zij aan uitdroging overlijdt. Op het lichaam van de moordenaar wordt ook een dagboek aangetroffen dat Emorys locatie prijsgeeft. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond? (bol.com)


Wauw wat was dit een mega goed boek! In eerste instantie was ik een beetje geschrokken van de dikte van het boek, maar de 400 bladzijdes vlogen om en voor ik het wist was het uit.
De cover van het boek springt er door de grote letters en het vrouwelijke gezicht gelijk uit, waardoor je het in de winkel gelijk op zou pakken om eens nader te bekijken.

De uitwerking van het verhaal vind ik super goed gedaan. Je leest het verhaal onder meer door de ogen van agenten porter en claire. Maar ook door de ogen van het slachtoffer en het dagboek van de dader. Door de afwisseling en de spanning die zo wordt opgebouwd blijft het verhaal je in zijn greep houden.

De personages zijn goed uitgewerkt en stukje bij beetje verzamel je tijdens het lezen steeds meer puzzelstukjes om het geheim van het vierde aapje te ontrafelen. De spanning het het boek wordt goed opgebouwd en wordt ook mensen met een zwakke maag misschien op sommige momenten te beschrijvend geschreven. Ik vond het in elk geval heerlijk gruwelen.
Het eind van het verhaal zat goed in elkaar, alle vragen en puzzelstukjes worden tot een mooi eind beschreven. Echter vraag het boek mijn inziens om een vervolg… ik hoop ook dat er snel een nieuw boek van J.D Barker zal verschijnen.

De 400 pagina’s vlogen voorbij en wat heb ik af en toe heerlijk zitten gruwelen tijdens het lezen van dit boek. Een geweldig debuut van J.D. Barker. Ik hoop dan ook dat er snel een tweede deel zal volgen!

9.0
Horen zien zwijgen – J.D Barker
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book  11,99        Paperback 15,99
Koop bij bol.com           Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Horen zien zwijgen – J.D Barker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.