Recensie: Een nieuw begin – Angelique Haak

Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans. Samen met haar nieuwe collega’s werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is, nu het erop lijkt dat de Mythologie-moordenaar het ook op haar gemunt heeft…(bol.com)


De cover van het boek is mysterieus mede door de zwarte kleur en de vrouw voor het raam. Het lijkt als of ze bekeken wordt, maar door wie….
Het verhaal is goed geschreven en leest heerlijk weg. Het heeft vele spannende plotwendingen en onverwachte gebeurtenissen, waardoor je als lezer op het verkeerde been gezet wordt. Ook zorgt het ervoor dat je geboeid blijft lezen. Het verhaal wordt verteld vanuit de wereld van Jennifer maar ook neemt de schrijfster je mee in de gedachten van de mythologie moordenaar. Zo kom je precies te weten waarom hij gedreven wordt deze moorden te plegen.
Het eind van het boek heb ik met verbazing gelezen, totaal niet verwacht wie de dader zou zijn van de mythologie moorden. Aan het eind van het verhaal weet je dan ook precies over welke gebeurtenis de schrijfster het soms heeft als zij terugkijkt op de tijd dat Jennifer in Groningen woonde en werkte.

Ik heb een nieuw begin met veel plezier en in een ruk uitgelezen. Wat een ongelofelijk spannend debuut van Angelique Haak. Haar volgende boek Uitgeschakeld ligt dan ook al klaar om gelezen te worden.

8.5
Een nieuw begin – Angelique Haak
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Bedankt uitgeverij De Crime Compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 2,40      Paperback 6,99
Koop bij bol.com                     Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.