Recensie: Zorg – Miquel Bulnes

Zorg

Er zou een woord moeten zijn voor het gevoel dat je bekruipt als je net iemands linkerteen eraf getrokken hebt en hij weet het nog niet.
Mocht u nog van plan zijn ziek te worden en naar een hospitaal af te reizen: na het lezen van Zorg zult u nooit meer naar de lappenmand verlangen. Zorg is een moderne satire op de zorgsector en een genadeloze ontleding van de micromaatschappij die men ziekenhuis noemt; het ontroerende verhaal van een jonge chirurg in opleiding die zich staande tracht te houden in een ziekenhuis bevolkt door hypochonders, querulanten, borderliners, aanstellers en mensen die _ tja, gewoon ziek zijn. Dat de dokter een naam heeft voor jouw aandoening, betekent nog niet dat hij weet wat het is. (bol.com)


Het boek Zorg van Miquel Bulnes is een satire op de zorg. Het boek geeft je op grappige wijze een kijkje in het leven van een arts-assistent. Het verhaal is vlot geschreven en is zelfs voor de niet medische lezers heel goed te volgen. Bulnes legt namelijk uit wat alles betekend op een manier dat iedereen het boek kan lezen.

Ik heb dan ook hard moeten lachen om de brieven die hij schrijft aan de huisartsen van zijn patiënten. In de rechterkolom geeft Bulnes de serieuze tekst weer terwijl aan de linkerkant zijn eigen interpretatie wordt weergegeven. Erg grappig! Het boek was dan ook binnen no time uit.

Ik ben dan ook benieuwd naar de andere boeken van Bulness. Zouden deze net zo grappig zijn als Zorg?

Zorg – Miquel Bulnes
Uitgeverij: Prometheus

Paperback 12,99
Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.