Recensie: Echte dokters huilen ook – Warner Prevoo

Echte dokters huilen ook

Echte dokters huilen ook van Warner Prevoo is het indringende verhaal van een kankerspecialist die zélf longkanker krijgt. Hij vertelt open, eerlijk en met humor over zijn ziekteproces. Het gaat over pijn, doodziek zijn, eenzaamheid, het zoeken naar de juiste woorden, maar bovenal gaat het over de liefde voor het leven. Gewoon doorleven, hoe doe je dat?
Warner wordt nu geconfronteerd met de andere kant van kanker. De kant van de patiënt, die ook vader, geliefde, vriend en collega is.
Nu hijzelf patiënt is raakt hij gefascineerd door alles wat hij doormaakt als hij geen doktersjas draagt: de emoties en angsten, het fysieke lijden, de eenzaamheid van ziek zijn, de reactie van de buitenwereld, het verblijf in een bed in zijn ‘eigen’ ziekenhuis, verpleegd worden door zijn collega’s.
De ziekte verandert zijn blik op kankerpatiënten voorgoed, evenals de vitale nuchtere manier waarop hij met tegenslagen omgaat: er is niets meer te verliezen, dus wat kan je nog gebeuren?(bol.com)


Yes weer een boek waarbij een medisch onderwerp op de voorgrond staat. Het boek gaat over interventieradioloog  Warner Prevoo die zelf longkanker krijgt en het traject van bestalingen, chemo’s en operaties in gaat.  Nu zit Warner eens niet als dokter aan de tafel, maar maakt hij ook mee hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten.

Warner vertelt in korte hoofdstukken openhartig over zijn ziekte, hoe hij hieronder is en wat het doet met je liefdesleven, familie en vriendenkring. Niet alleen wordt hij ontzettend goed gesteund door familie en vrienden ook zorgt hij zelf dat hij niet bij de pakken neer gaat zitten maar twee maand na zijn operatie gewoon weer aan het werk gaat. Petje af!

Het boek is ondanks het zware en heftige thema niet alleen maar zielig en vervelend. Ook heeft Warner het over de leuke tijden die hij meemaakt tijdens zijn ziekte. Zoals de vele drankfeestje in zijn keuken en de overwintering bij een vriend in Zuid-Afrika. Het boek leest lekker weg en is zeker geen taai verhaal.
Voor iedereen die ooit met kanker te maken heeft of heeft gehad, patienten behandelt die deze ziekte hebben of wie geintereseerd in medische onderwerpen is dit boek zeker een aanrader.
Zelf vond ik de cover van het boek ook eentje die in het oog springt. Door zijn rode cover knalt hij zo de schappen uit!

6.5
Echte dokters huilen ook – Warner Pravoo
Uitgeverij: Ambo|Antho

E-book 14,99    Paperback 20,-
Koop bij bol.com           Koop bij bol.com

Advertenties

Een gedachte over “Recensie: Echte dokters huilen ook – Warner Prevoo

  1. Els zegt:

    Zelf als verpleegkundige werkzaam in de wijkzorg. Met een groot gevoel van compassie het boek gelezen. Zelf geen kanker maar met veel kanker thuis van doen. Zo blij met de open blik van warner…er is geen protocol voor kanker.
    Prachtig en verdrietig verhaal tegelijk.
    Thx.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.