Recensie: Verdoemd – Mariska Overman

Drie jonge mensen. Drie zelfdodingen. Klopt dat wel? Of is er meer aan de hand?
Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid. Ze bijt zich vast in de zaak maar verliest daarbij zichzelf uit het oog.


Verdoemd is het derde deel over specialist postmortale zorg Isabel Dieudonne. En ook van dit deel heb ik weer met volle teugen genoten. De cover van het boek is net zo als de vorige twee aantrekkelijk en zorgt ervoor dat je het boek wil oppakken om verder te kijken.  Het past precies in de stijl van Hoofdzaak en Voltooid.

Het verhaal is vlot geschreven en leest doordat het in de 3e persoon geschreven is heerlijk weg. Daarnaast wordt het verhaal afgewisseld tussen verleden en nu waardoor de spanningsboog continu gespannen blijft. Maar zonder dat het verhaal ingewikkeld word, bijvoorbeeld door grote tijdssprongen. Tijdens het lezen duik je in het hoofd van Isabel Dieudonne en was ik constant aan het bedenken hoe het kon dat deze drie jongeren zelfmoord gepleegd hadden. Steeds als je denkt dat je het snap, zet het verhaal je op een verkeerd been. Want niets is wat het lijkt… En dat bleek maar weer toen ik met verbazing het epiloog las.

Verschillende heftige thema’s als de zelfdoding, rouw, familie en liefde worden niet ontweken maar doordat het boek niet zwaar geschreven is, komen de thema’s goed tot hun recht.
Daarnaast vond ik het leuk om te lezen dat oude bekenden vanuit Hoofdzaak en Voltooid weer terugkomen in Verdoemd.
Mariska Overman weet de dood en omgang met de dood mooi te beschrijven door haar eigen ruime ervaring door haar werk  bij een communicatiebureau dat de dood bespreekbaar maakt.

8.5
Verdoemd  – Mariska Overman
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Bedankt uitgeverij De crime compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 7,99         Paperback 15,-
Koop bij bol.com                     Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Verdoemd – Mariska Overman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.