Recensie: De meisjesmagneet – Jackie van Laren

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek. Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen. (bol.com)


Ik kon niet wachten met lezen toen het boek eenmaal binnen was. Man wat heb ik hier naar uit gekeken. Eerder las ik met veel plezier de Eilandliefde serie van Jackie van Laren.
De cover van het boek past perfect bij de aankomende lente gevoel Het straalt humor en fun uit, en dat had ik dan ook zeker bij het lezen van dit boek.

Het verhaal wordt verteld door de ogen van een mannelijk personage Reinout. Jackie van Laren neemt je mee in de transformatie van de klassieke Reinout naar het rockmetal stoer ogende bandlid Nout.  Leuk om te zien hoe deze transformatie langzaam aan steeds ruiger wordt en hoe hij hier zelf ook mee worstelt.
Het boek leest heerlijk vlot weg en is qua schrijftaal en stijl niet moeilijk om te volgen. Heerlijk dus voor om te lezen tijdens de eerste zonnige lentestralen van de zon.

De titel van het boek was eerst niet zo duidelijk, maar wordt naar mate je verder in het boek komt steeds duidelijker. Ook leuk dat aan het eind van het boek er naar oude bekende uit de eilandliefde serie gerefereerd wordt.

Een klein beetje jammer vond ik dat het eind te snel was afgerond. Je leest tot in detail wat er met Reinout is gebeurd, maar van zijn ‘vrienden van de band’ lees je echter maar weinig terug. Hiermee had van Laren mij nog meer van mijn stuk kunnen blazen!

De meisjesmagneet is een ultieme feelgood roman ideaal om weggeblazen te worden tijden s de eerste het eerste lentezonnetje.

8.5
De meisjesmagneet – Jackie van Laren
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book  9,99        Paperback 12,99
Koop bij bol.com                        Koop bij bol.com

2 gedachtes over “Recensie: De meisjesmagneet – Jackie van Laren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.