Recensie: Insomnia – Jilliane Hoffman

Na de vondst van het mobieltje en de bebloede jas van de vermiste 17-jarige Mallory, is de politie in de hoogste staat van paraatheid. Mallory voldoet aan het profiel van de slachtoffers van de seriemoordenaar die zich in tweets aan de FBI “Handyman’ noemt.
Als Mallory twee dagen later verward en bebloed wordt aangetroffen en zegt ontsnapt te zijn aan de Handyman is er geen reden om aan haar verhaal te twijfelen. Of toch wel? Heeft zij nu juist zijn aandacht op haar gevestigd en is zijn jacht nu echt begonnen? (bol.com)


Al een tijd stond dit boek hoog op mijn nog te lezen lijstje. Eindelijk kon ik er dan in beginnen. En man man man wat een boek! Ik heb werkelijk op het puntje van mijn stoel gezeten tijdens het lezen. De cover van het boek is al indrukwekkend met de sneeuwuil op de voorkant. Het zorgt er in elk geval voor dat je het boek direct op wil pakken om het eens nader te bekijken.

Hoffman weet in huid en hoofd van zowel Mallory en de handyman te kruipen, waardoor je weet hoe opgejaagd beide personages zich voelen. Telkens als je denkt dat je de handyman snapt en hem voor bent wordt je weer op het verkeerde been gezet. Het enige minpuntje vond ik de ontknoping. Die was zo snel weer voorbij!
Je leert Mallory kennen waarna je een sprong in de tijd maakt. Er is een hoop veranderd in de tussentijd en er zal ook nog een hoop gaan veranderen. Dit boek heeft me wat slapeloze nachten bezorgt. De hoofdstukken zijn kort en de spanningsboog blijft gespannen, ondanks dat er ook stukken van het verhaal wat minder spanning bevatten.

Insomnia is zeker niet voor mensen met een zwakke maag, je zal een aantal keer flink gruwelen van alle narigheden in het boek!

9.0
Insomnia – Jilliane Hoffman
Uitgeverij: De Fontein

E-book 6,49       Paperback 19,99
Koop bij bol.com           Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.