Recensie: Een onverwachte kerst – Nathalie Cox

Charlie is geen liefhebber van de feestdagen en dit jaar ziet ze er helemaal tegenop. Haar vriend heeft haar verlaten voor een ander, haar moeder is het land uit en haar appartement is door een gaslek niet meer bewoonbaar. Daarom brengt ze de kerstdagen door in het plattelandsplaatsje Devon, waar ze tijdelijk meehelpt in de hondenkennel van haar nicht Jez. Charlie leert daar twee mannen kennen, die totaal verschillend maar wel minstens even aantrekkelijk zijn: hondeneigenaar Hugo en dierenarts Cal. Charmante roman die de kerst- en feestdagensfeer goed weet neer te zetten. De personages zijn geestig en sympathiek en de schrijfstijl is grappig. (bol.com)


Ondanks dat de kerst al weer een paar weken achter ons ligt, past dit boek nog perfect bij het koude weer wat ons de afgelopen dagen heeft geteisterd. De cover van het boek laat precies zien wie de hoofdrolspelers zijn in dit boek namelijk de honden van het Hondenhotel. De cover is aantrekkelijk en toepasselijk.

Het verhaal leest vlot en je vliegt door de bladzijdes heen. Ondanks dat de kerst al voorbij is brengt het verhaal en de omgeving je in de perfecte kerst / winterstemming. De hoofdpersoon van het verhaal Charlie, de stadsmuts, die na een ongeval moet bijkomen bij haar nichtje op het platteland, komt in vele lachwekkende en onhandige situaties terecht waardoor je meerdere keren in lachen uitbarst. De schrijfster weet het zo op te schrijven dat je het meteen voor je ziet.
Het eind van het verhaal vond ik misschien nog wel het leukst, hierin komen verschillende mislukkingen en liefde samen. Een perfect eind.
Een ding is zeker wanneer je dit boek leest, je moet flink van honden houden. En als je dat niet doet weet ik één ding zeker. De lieve en eigenzinnige viervoeters zullen je hart stelen tijdens het lezen van dit boek.

Deze heerlijke feelgood roman zorgt voor een aantal plezierige leesuurtjes onder een warm dekentje en een kop thee!

8.0
Een onverwachte kerst – Nathalie Cox
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 5,99      Paperback 15,-
Koop bij bol.com                       Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.