Recensie: Een dag in december – Josie Silver

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door.
Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft? (bol.com)

Ondanks dat de kerstdagen al achter ons ligt, is dit nog een heerlijk boek voor de donkere en gure dagen die de winter met zich meebrengt. De cover van het boek is liefelijk en ik ben benieuwd wie die twee mensen op de cover zijn.

Het boek is opgedeeld in jaartallen tussen 2008-2017 hierin wisselen de hoofdpersonen Jack en Laurie elkaar af. Door deze afwisseling kom je veel over de gevoelens van de hoofdpersonen en hun vriend(in) te weten.  Sommige zwijmelscenes zijn zo goed geschreven dat je het lijkt alsof je naast de persoon op de bank zit. Het boek is gelukkig niet alleen maar liefde. Ook laat het je diep nadenken over hoe het is als je ouders ernstig ziek worden, verlovingen die verbroken worden, liefdes naar het eind van de wereld reizen en ook laat het boek je  nadenken of liefde op het eerste gezicht eigenlijk wel bestaat…

Ondanks dat het boek de tijd van 9 jaar beslaat, wat doet lijken alsof het erg langdradig is. Heeft Josie Silver het slim aangepakt door tijdssprongen te maken van soms maanden. Hierdoor vlieg je door de jaren en problemen van Jack en Laurie heen.  Het boek zou ideaal zijn als mooie, romantische kerstfilm!

Een dag in december is een heerlijk romantische verhaal met een tikje humor en drama.

7.5
Een dag in december – Josie Silver
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

E-book  4,99           Paperback 19,99
Koop bij bol.com                           Koop bij bol.com

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.