Recensie: Wild – Mel Wallis de Vries

Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep…(bol.com)

Door de fluorescerende groen met zwarte cover van Wild werd ik aangetrokken tot dit boek. Daarnaast heb ik vrijwel alle boeken van Mel Wallis de Vries heb gelezen, dus Wild kon niet uitblijven. De groene randen van het boek zijn erg aantrekkelijk. En niet alleen de buitenkant trekt de aandacht ook de binnenkant mag er zijn.
De verhalen van de zeven jongeren worden afgewisseld door de cameraverhalen van Britt en krantenartikelen. Ook is er om de vakantiedag heen een groen stukje van een nog onbekend persoon. Je leest pas in de laatste paar bladzijdes wie deze persoon eigenlijk was.

Ondanks dat het boek voor jongeren geschreven is, is het boek ook voor de wat ouderen prima te lezen. Totaal niet op een kinderachtige manier geschreven. Het boek is zoals we van Mel verwachten weer ontzettend spannend, tijdens het lezen zat ik constant op het puntje van mijn stoel en bedacht wie toch steeds om de tent van de jongeren liep of hoe het kon dat ze zo verdwaald waren en de weg terug weer moesten vinden. Heerlijk om zo te kunnen speculeren.

Het enige minpuntje vond ik dat het eind, ondanks dat het ontzettend spannend was, voor mijn gevoel te snel werd afgerond waardoor je als lezer met onbehagelijk gevoel achter bleef.

Wild is weer een fantastische thriller voor jongeren, die je zeker wat fijne leesuurtjes bezorgen!

Eind januari draait ook de eerste boekverfilming van Mel Wallis de Vries in de bioscopen. Het draait namelijk om het boek VALS.

7.0
Wild – Mel Wallis de Vries
Uitgeverij: De Fontein

E-book 9,99 Hardcover 14,99

Koop bij bol.com Koop bij bol.com

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.