Recensie: IJskoud – Suzanne Vermeer

In 1993 verdwijnt tijdens nieuwjaarsnacht de zestienjarige Johanna van Vliet op mysterieuze wijze. De politie staat voor een raadsel, het lijkt alsof het meisje in het niets is opgelost. Niemand heeft die bewuste nacht iets gezien en al snel lopen de weinige sporen die er zijn dood. Vijfentwintig jaar na dato verdiept inspecteur Ben de Groot van het coldcaseteam zich opnieuw in de zaak, in een ultieme poging hem alsnog op te lossen. Maar wanneer hij de familie hierover inlicht, lijken Johanna’s broer en bejaarde vader onaangenaam verrast door deze ontwikkeling. Johanna’s moeder is bijna aan de verdwijning van haar dochter ten onder gegaan, wat voor nut heeft het dan nu om alles weer op te rakelen? Alleen Johanna’s nichtje Olivia – die enkele jaren na de verdwijning is geboren – toont interesse in het mysterie rond haar tante. Zij begint haar eigen onderzoek en volgt een spoor dat uiteindelijk strekt tot in Denemarken en Groenland. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt (bol.com)

Yeah, er is weer een nieuwe winterse literaire thriller van Suzanne Vermeer.  De cover wordt pas duidelijk als je halverwege het verhaal bent. Ik vind hem intrigerend en het zorgde er dan ook voor dat ik het boek per se wilde lezen.
De schrijfstijl is zoals we van Vermeer gewend zijn. De spanning wordt vanaf het eerste moment opgebouwd en wordt tot aan het einde vastgehouden. Ook wil je doorlezen doordat je  benieuwd bent of Johanna nog leeft.

De omgeving van Denemarken en Groenland worden goed neergezet, waardoor je als lezer ook in het ijskoude en besneeuwde Groenland staat. Inleven in de situatie van Olivia is dan ook niet moeilijk met deze koude temperaturen.

IJskoud is een heerlijke winterse thriller voor een warm avondje bij de haard!

8.0
IJskoud – Suzanne Vermeer
Uitgeverij: A.W. Bruna

E-book  7,99        Paperback  15,-
Koop bij bol.com           Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.