Recensie: Kleine grote liefde – Katy Regan

Afbeeldingsresultaat voor grote kleine liefde

Zac Hutchinson, tien jaar oud, verzamelt feitjes: octopussen hebben drie harten, Usain Bolt is de snelste man op aarde, er zijn maar drie dieren met een blauwe tong. Maar niemand vertelt hem het enige feit dat hij écht wil weten: wie zijn vader is en waar die is. Alles wat zijn moeder erover loslaat, is dat Zacs vader de enige man is waarvan ze ooit echt heeft gehouden. Zac besluit dat er niks anders op zit dan op zoek te gaan. Samen met zijn astmatische maatje Teagan probeert hij zijn moeder haar happilyever- after te geven. Maar waar Zac snel achter komt, is dat mensen soms een hele goede reden hebben om te verdwijnen.

Het boek is voor het oog al werkelijk een plaatje. De cover met de zachte paarse en oranjetinten trekken gelijk je aandacht en als je dan de achterflap leest ben je verkocht, ik wel althans.
Eenmaal begonnen in het boek had ik even moeite om er lekker in te komen, maar dit wordt al snel beter als Zac op zoek gaat naar zijn vader.

Katy Regan weet de personages zo levendig en echt neer te zetten, dat je met de kleine Zac en zijn moeder meeleeft. Het verhaal wordt door drie verschillende personages verteld namelijk; Zac, zijn moeder Juliet en zijn opa Mick. De hoofdstukken zorgen voor fijne afwisselingen maar al gauw merk je dat ze je meer vertellen over de problemen die de familie Hutchinson heeft.
De thema’s in het boek zoals de zoektocht naar familie, pesten, liefde, eenoudergezinnen en vriendschap worden ondanks de soms beladenheid van het onderwerp luchtig neergezet. Ik heb zelfs af en toe moeten lachen, zoals die keer dat Zac moest hardlopen op het strand om antwoorden te verzamelen over zijn biologische vader.

Kleine grote liefde werkt naar een climax toe en zorgt ervoor dat je het verhaal niet snel zal vergeten!

7.5
Kleine grote liefde – Katy Regan
Uitgeverij: HarperCollins

Bedankt uitgeverij HarperCollins voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book  12,99        Paperback 17,99
Koop bij bol.com                 Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.