Recensie: Zomernacht – Linda van Rijn

Jaren geleden verdween een kind op een zomerkamp. Zijn lichaam werd dood teruggevonden. Laurien was als kind ook op dat kamp en behoort nu tot de leiding. Wanneer ze in de zomer naar het kamp gaat, slaat het noodlot opnieuw toe en verdwijnt er alweer een kind (bol.com)

Weer een nieuw boek van Linda van Rijn. Zomernacht heeft een mooie, aantrekkelijke cover waardoor ik mij aangesproken voel het boek op te pakken en de achterflap te lezen. Die achterflap maakt mij trouwens ook erg nieuwsgierig. Want hoe zou het aflopen met het kind dat verdwenen is. Reden genoeg om het verhaal maar eens te gaan lezen.

De schrijfstijl van Linda van Rijn is zoals ik gewend ben vlot en makkelijk leesbaar. Dit zorgt ervoor dat je door het verhaal heen vliegt en het boek binnen enkele dagen uit hebt.
Doordat het verhaal zich snel afspeelt, leer je al snel de vele personages kennen en begint je brein als vanzelf te puzzelen over wie de mogelijke dader kan zijn. In eerste instantie had ik totaal niet door wie deze rol op zich nam in het verhaal. Echter in het midden van het boek werd het mij duidelijk en al snel daarop volgt de ontknoping van het boek.
Ondanks dat je misschien al snel door hebt wie de dader is, blijft het verhaal spannend. Want hoe loopt het af met de tweeling en welke beweegredenen heeft de dader om het jongetje te ontvoeren. Ik kreeg bijna kippenvel op het moment dat je er achter komt waarom het jongetje is meegenomen.
Het volgende boek van van Rijn Bestemming Bonaire ligt al op mijn nachtkastje klaar om gelezen te worden!

Zomernacht is een heerlijke, fijne thriller voor tussen je zware lectuur door!

7.0
Zomernacht – Linda van Rijn
Uitgeverij: Marmer

E-book  9,99      Paperback 15,-
Koop bij bol.com                           Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.