Recensie: De afstand tussen jou en mij en de kersenboom – Paola Peretti

Mafalda is negen en weet één ding zeker: ergens in de komende zes maanden zal ze blind worden. Ze heeft een lijst gemaakt van “Dingen die ik heel, heel belangrijk vind (die ik niet meer zal kunnen doen)’. Ook moet ze misschien verhuizen en haar kat Ottimo Turcaret achterlaten. In een poging om grip te krijgen op haar situatie, besluit ze in een hoge kersenboom op het schoolplein te gaan zitten en van daaruit de wereld te observeren (bol.com)

Het verhaal gaat over de kleine Mafalda, het meisje van slechts negen, zal snel blind worden. Je leest het verhaal letterlijk door de ogen van Mafalda. Je leeft met haar mee, Mafalda  deelt haar wereld zoals zij het ziet met haar steeds slechter wordende zicht.
Zo neemt Mafalda je mee in haar lijst met dingen die ze belangrijk vind en niet meer zal kunnen doen zodra het donker wordt. Zo vertelt ze je over het verhuizen, het schoolreisje, haar kat Ottimo Turcart (die naam heb ik zo vaak fout gelezen), over de lieve  conciërge Estella en haar besluit om in de kersenboom bij haar school te gaan wonen.

Het verhaal is ontroerend, lief en hartverwarmend. Je leeft intens mee met het kleine meisje. Ik heb gelachen, maar op sommige momenten kreeg ik ook een brok in mijn keel. Het boek is perfect voor de jeugd, niet alleen omdat het mooi geschreven is maar ook omdat het verhaal gebaseerd is op het eigen leven van de schrijfster.

6.5
De afstand tussen jou en mij en de kersenboom – Paola Peretti
Uitgeverij: HarperCollins

Bedankt uitgeverij HarperCollins voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 12,99      Paperback 15,-
Koop bij bol.com                      Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.