Recensie: Het zwembad – Libby Page

Rosemary woont al haar hele leven in de Londense wijk Brixton. Maar haar buurt is onherkenbaar veranderd; de bibliotheek waar ze vroeger werkte werd gesloten, de kruidenier die iedereen kende is nu een trendy bar en haar geliefde man, George, is overleden. Wat haar vooral nog plezier brengt, is zwemmen.
Kate is net verhuisd en voelt zich alleen in de grote stad. Ze is begonnen met haar eerste baan voor een lokale krant. Als het buitenzwembad van Brixton met sluiting wordt bedreigd, weet Kate dat dit een kans is op een goed verhaal. Rosemary weet dat dit het moment is waarop ze ook haar laatste strohalm kan verliezen.
De twee besluiten zich samen in te zetten voor het behoud van deze belangrijke plek in de wijk. Want het zwembad is meer dan alleen een plaats waar gezwommen wordt. Door hun actie laten Kate en Rosemary zien wat de waarde is van gemeenschap en van verbondenheid, en tonen zij hoe heel gewone mensen zich sterk kunnen maken voor datgene waar hun hart ligt (bol.com)

Dit boek viel mij in eerste instantie op door de cover van het boek. Het mooie kleurgebruik en het lokkende zwembad trok mij aan. Ik leende het boek bij de bieb en de rest was geschiedenis.
Het zwembad is een prachtig verhaal over vriendschap, liefde en samen zijn. De personages zijn goed uitgewerkt, waardoor je van de personages als Rosemary en Kate gaat houden.

De vriendschap tussen de oudere Rosemary en de jonge Kate is mooi en geloofwaardig  weergegeven. Daarnaast is de strijd die zij samen aangaan om het geliefde buurtzwembad te redden zo omschreven alsof je zelf mee de strijd voert. Ik heb hard gelachen om het stuk dat Rosemary in haar badpak bij de burgemeester staat om het gevecht om het zwembad aan te gaan. Ook de omgeving is levendig beschreven. Daarnaast spelen zowel het oude als het hippere Brixton een rol in het verhaal, hierdoor leer je namelijk de functie van het zwembad door de jaren heen beter kennen en snap je als lezer waarom Rosemary en Kate zo hun best doen om het zwembad te behouden.

Het zwembad is een luchtig, hartverwarmend en goed geschreven verhaal over de vriendschap tussen twee vrouwen die nader tot elkaar groeien om hun geliefde zwembad te redden.

7.5
Het zwembad – Libby Page
Uitgeverij: A.W. Bruna

E-book 9,99          Paperback 17,50
Koop bij bol.com                        Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.