Recensie: Ver van de boom – Robin Benway

Wanneer de geadopteerde Grace op zoek gaat naar haar biologische moeder, ontdekt ze dat ze nog een zus en een broer heeft. Haar zus Maya lijkt het prima voor elkaar te hebben in haar adoptiegezin, maar broer Joaquin is nog altijd op zoek naar een familie die hem wil hebben. Alle drie worstelen ze met de vraag: wat bepaalt wie je bent?(bol.com)

Het eerste wat mij aansprak aan dit boek was de cover. De verschillende kleuren roze en oranje springen in het oog en zijn werkelijk prachtig. Het zorgt dat ik nieuwsgierig werd naar dit boek. Daarnaast las ik al vele lovende recensies op verschillende boekenblogs.
Ik pakte het verhaal op en las het in één dag, languit in mijn zwembadje uit. Onderwerpen van het boek adoptie, tienerzwangerschappen, pleegzorg en liefde,  heftige onderwerpen, wordt onder andere door de schrijfstijl van Robin Banway het verhaal toch luchtig gehouden. Het verhaal is op een liefdevolle, bijna schattige manier beschreven vanuit  drie perspectieven namelijk ; Grace, Maya en Joaquin. Alle drie zijn ze geadopteerd en alle drie worstelen ze met hun adoptie. Maar alle drie vrienden ze een manier om hiermee om te gaan. Het boek is wanneer alle verhaallijnen samenkomen is het boek werkelijk ontroerend.

Dit is toch wel een van mijn favoriete boeken van dit jaar!

8.5
Ver van de boom – Robin Benway
Uitgeverij: De Fontein

Paperback 15,99
Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.