Recensie: Terug naar villa Rosa – Nicky Pellegrino

Wie droomt niet van een nieuw begin in zonnig Italië?
Als de vrouw voor wie Stella 25 jaar lang heeft gewerkt plotseling overlijdt, ontdekt ze dat zonder haar werk weinig heeft dat haar in Londen houdt. Ze gaat een huizenruil aan met een Italiaanse man, die zijn villa in de zon voor een paar maanden aanbiedt.
Terwijl Stella geniet van het heerlijke eten en de Italiaanse gastvrijheid, wordt ze steeds nieuwsgieriger naar de eigenaar van deze Villa Rosa. Maar kun je wel een goed beeld van iemand krijgen alleen door zijn spullen? (bol.com)

De cover van dit boek sprak mij ontzettend aan. Heerlijk zomers en het zonnige Italië trekt mij enorm als het gaat om boeken. Daarnaast las ik al eerder een zomers boek van Nicky Pellegrino namelijk Een zomer in Venetië, waar ik erg van genoot.
Ook dit verhaal speelt zich weer af in het mooie Italië. Door een huizenruil ruilt Stella haar druiligere leventje in Londen in voor het mooie Italië. Ook deze keer weet Nicky de omgeving neer te zetten alsof je zelf in Italië ronddoolt om een pizza te eten of een cappuccino te drinken.  Tijdens de zomerse dagen in Nederland, las dit boek als een trein aan het zwembad of tijdens de zonnige uurtjes op mijn balkon. Door de luchtige schrijfstijl vloog ik door het boek heen. Daarnaast vond ik de mailwisseling tussen Stella en de tuinexpert met wie zij van huis ruilt een leuke afwisseling. Hierdoor verdiep je je als lezer niet alleen in de personages ook kom je meer te weten over het Italiaanse leven.
Het eind van het boek is zomers en romantische, precies zoals ik het had verwacht!

8.0
Terug naar villa Rosa – Nicky Pellegrino
Uitgeverij; De Fontein

E-book 6,99      Paperback 19,99
Koop bij bol.com            Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Terug naar villa Rosa – Nicky Pellegrino

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.