Recensie: Cody – Bernice Berkleef

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?(bol.com)

De cover van Cody lijkt in eerste instantie vrij zoet, zo met de babyschoentjes en het blauwe dekentje. Echter zodra je de achterflap leest weet je dat de babyspulletjes op de cover een beetje crue zijn.  Doordat ik door de achterflap werd aangetrokken wilde ik het boek ontzettend graag lezen.
Eenmaal in het boek begonnen las het als een speer. Het verhaal speelt af in vijf dagen nadat Jelka haar zoontje niet in bed treft. Daarnaast hebben Jelka, Oscar en Nadine elk hun eigen hoofdstukken waardoor je beetje bij beetje meer te weten komt over de verschrikkelijke verdwijning van zoontje Cody. Een nachtmerrie voor elke ouder, lijkt mij.
De spanning maakt je al nieuwsgierig in het proloog en blijft het gehele verhaal gespannen. Hierdoor kon ik het boek geen moment naast mij neer leggen. En als je dan eindelijk bedacht hebt wie de dader wel een zou kunnen zijn, zet de schrijfster je weer op het verkeerde been. Ik vond Cody hierdoor een fantastische thriller!

9.0
Cody – Bernice Berkleef
Uitgeverij: The House of Books

Bedankt uitgeverij The House of Books en uitgeverij Overamstel voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 6,99       Paperback 15,-
Koop bij bol.com            Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Cody – Bernice Berkleef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.