Recensie: Dit doet even pijn – Adam Kay

Zeg je vrienden en familie maar vaarwel. Bereid je voor op een werkweek van 97 uur, beslissingen over leven en dood, een constante vloed aan lichaamssappen en een budget dat eerder gepast lijkt voor een turfsteker. Welkom in het leven van een arts in opleiding.
Tijdens de helse dagen en slapeloze nachten hield cabaretier en voormalig arts in opleiding Adam Kay jarenlang in het geheim een dagboek bij. Zijn verslagen van de frontlinies van het ziekenhuis zijn samengebracht in dit afwisselend hilarische, afschuwelijke en ontroerende boek. Dit doet even pijn vertelt je alles wat je wilt weten over het werk op een ziekenboeg – plus een aantal dingen die je liever níet had willen weten.(bol.com)

Yes, weer een boek met mijn lievelingsonderwerp de medische wereld. In Dit doet even pijn lees je korte dagboekfragmenten en verhalen van een jonge arts in opleiding. Onder andere in de specialisme verloskunde en gynaecologie. Herkenbaar want hier liep ik ook mijn laatste verpleegkunde stages.
Adam Kay vertelt op rauwe en humoristische wijze hoe een dag van een jonge dokter in spe eruit ziet. Zo vertelt hij over de verschrikkelijke nachtelijke en weekenduren die gewerkt moeten worden, hoe het met je relatie verloopt wanneer je in opleiding bent, over ethische dilemma’s en speciale of lachwekkende momenten die hij heeft met patiënten.
De medische terminologie wordt steeds herhaald en is in jip en Janneke taal uitgelegd zodat ook wanneer je niet medische onderlegd bent je dit boek kan lezen zonder problemen.

Keek je met veel plezier naar de co-assistent en grey’s anatomy of hield je van het boek slotcouplet van Sander de Hosson dan is dit boek ook zeker een aanrader!

8.0
Dit doet even pijn  – Adam Kay
Uitgeverij: Prometheus

E-book 11,99           Paperback 18,99
Koop bij bol.com                   Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.