Recensie: De minnaar – Jet van Vuuren

Als het levenloze lichaam van de bejaarde Charlie Meijer onderaan de trap van haar woning in Amsterdam wordt gevonden, wijst niets op een onnatuurlijke dood. Er wordt verondersteld dat Charlie na een duizeling van de trap is gevallen.
Haar kleindochter Dottie denkt daar anders over. Zij kan zich niet voorstellen dat haar levenslustige oma zomaar onwel is geworden en vermoedt dat er sprak is van een misdrijf. Daarin blijkt zij echter de enige. Totdat ze op de uitvaart een paar geheimzinnige mensen uit het verleden van haar oma ontmoet van wie ze het bestaan niet kende…(bol.com)

De nieuwste zomerthriller van Jet van Vuuren viel op mat.  En wat is dit weer een lekkere zomers boek. De cover doet zomers aan door het vele blauw, het zwembad en de vrouw in het witte badpak. Ik krijg spontaan zin om dit boek te lezen aan het zwembad.
Het verhaal wisselt af tussen heden en verleden wat ervoor zorgt dat de spanning constant hoog blijft. En je als lezer geconsenteerd blijft lezen. Ondanks dat het heden en verleden door elkaar lopen is het wel duidelijk afgebakend, je weet dat er in het verleden iets gebeurd is wat in het heden wordt onderzocht. Stukje bij beetje geeft van Vuuren dan ook bloot wie de minnaar en wie de moordenaar is.
Doordat ik constant op het verkeerde been werd gezet, duurde het lang voordat ik door had wie de werkelijke dader was. Het verhaal leest vlot. Mede door het makkelijke taalgebruik en de korte hoofdstukken vloog ik door de bladzijdes heen.

De minnaar is een spannende en vlotte zomerse thriller. Heerlijk voor een paar zomerse uurtjes aan het zwembad of op het strand! Ik ben dan ook erg benieuwd naar haar nieuwe boek Liegbeest die in januari 2019 uitkomt.

7.0
De minnaar – Jet van Vuuren
Uitgeverij: Karakter

Bedankt uitgeverij Karakter voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book  7,25            Paperback 15,-
Koop bij bol.com                        Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: De minnaar – Jet van Vuuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.