Recensie: Middagzwemmers – Jocelyn Vreugdenhil

Charlie, opnameleider bij een kookprogramma, en Sanne, carrièrevrouw op de Zuidas, zijn gelukkig samen. Tot ze besluiten samen een kind te krijgen. Vol vertrouwen beginnen ze aan de zoektocht naar een donor. Maar hoe vind je de juiste? Hoe vind je er überhaupt een?
En met de uitgesproken kinderwens duiken allerlei issues op: Sanne twijfelt diep in haar hart, Charlie raakt juist steeds meer geobsedeerd door het moederschap. Terwijl Charlie zich in de armen stort van haar boho-vriendin Amber, bijt Sanne zich vast in haar werk en drijven de twee steeds verder uit elkaar. Maar echte liefde laat zich niet zomaar wegsturen, als je er maar voor openstaat.(bol.com)

Toen ik dit boek in de zomercatalogus zag staan bij uitgeverij L.S Amsterdam, werd mijn aandacht gelijk getrokken door de vrolijke blauwe en opvallende cover. Na het lezen van de achterflap was ik benieuwd naar het verhaal van Sanne en Charlie.  Toen het boek eenmaal bij de plaatselijke bibliotheek gereserveerd voor mij klaar lag kon ik niet anders dan er in beginnen. Binnen een aantal uur las ik dit boek uit!

Middagzwemmers gaat over het koppel Charlie en Sanne,beiden vrouwen zijn totaal elkaars tegenpolen. Zo wil Sanne het liefst carrière maken en wil Charlie niets liever dan settelen en kinderen krijgen. In het boek wordt de weg naar de perfecte spermadonor, de spermabank en alle andere veelvoorkomende clichés die voorbijkomen wanneer twee vrouwen aan kinderen willen beginnen beschreven en ontkracht.
Het boek is niet alleen met humor geschreven, maar brengt je ook de nodige informatie bij over de moeilijke wegen die bewandeld moeten worden wanneer je(in dit geval) als lesbisch stel kinderen wil krijgen.  Het leuke aan dit boek vind ik dat het is gebaseerd op Jocelyns eigen ervaringen.

Middagzwemmers is een heerlijk, informatief en vlot geschreven boek met de nodig humor!

8.5
Middagzwemmers – Jocelyn Vreugdenhil
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

E-book  9,99        Paperback 17,50
Koop bij bol.com                   Koop bij bol.com

Advertenties

Een gedachte over “Recensie: Middagzwemmers – Jocelyn Vreugdenhil

  1. Marcia zegt:

    Ik heb dit boek ook in een middag gelezen. Het leest inderdaad heel vlot en het is een interessant onderwerp. Wel vond ik het jammer dat de kinderwens het koppel verder uit elkaar lijkt te duwen dan samen te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.