Recensie: Crash – Mariette Middelbeek

Maarten en Daphne zijn pas getrouwd en hebben hun leven op een rijtje in de riante boerderij van Maartens ouders, als het noodlot toeslaat. Maarten komt tijdens een auto ongeluk om het leven. Voor Daphne breekt een moeilijke tijd aan, niet alleen moet zij het huis waar zij samen met haar liefste Maarten woonden verlaten, ook moet ze op zoek naar een nieuwe baan. Daphne gooit, ondanks ontevreden van haar ouders het roer volledig om en verhuisd naar een knus appartementje in Amsterdam, waar ze goede vrienden wordt met haar huisbaas Judy. In Amsterdam komt Daphne erachter dat haar grote passie koken voor andere is en samen met haar huisbaas maakt ze een leuk plannetje om van koken haar beroep te maken. Niet alleen komt Daphne erachter dat zij een grote passie heeft voor koken, ook doet zij een schokkende ontdekking die haar leven volledig op zijn kop zal zetten. Een ontdekking die niet alleen haar leven op zijn kop zal zetten maar ook een handje meehelpt in het vinden van een voorzichtige romance.

Eerder las ik van Mariette Middelbeek al met veel plezier het boek Status O.K. Aangezien Crash al weer een tijdje in de boekenkast stond, trok deze mijn aandacht. De achterflap van het boek maakt je nieuwsgierig en droevig tegelijkertijd. Want ondanks dat Daphne een rotperiode tegemoet gaat na het verlies van haar man, maakte mij de achterflap ook nieuwsgierig naar het feit dat Daphne een ontdekking doet die haar leven op zijn kop zal zetten. Omdat je al een kleine inkijk krijgt van hoe het verhaal zal aflopen, en je dus al enigszins kan voorspellen dat het goed afloopt, vond ik het eind alsnog verrassend. De titel van het boek is misschien misleidend voor iedereen omdat de ‘crash’ maar een klein deel van het boek bevat.
Middelbeek heeft een fijne, simpele schrijfstijl waardoor het boek makkelijk leest en het binnen no-time uit was. Het boek neemt je mee in het perspectief van Daphne, waardoor het makkelijk is om met haar mee te leven in de dieptepunten maar ook zeker net zo blij te zijn voor haar in de hoogtepunten van haar leven.  Ondanks dat het boek misschien wat voorspellend is, vond ik dit totaal niet erg en was het een goed en ondanks het zware thema van verlies en opnieuw beginnen, toch luchtig geschreven boek.

7.5
Crash – Mariette Middelbeek
Uitgeverij: Marmer

Deze recensie zal ook verschijnen op DeLeesfabriek

E-book  4,99      Paperback 11,-
Koop bij bol.com                         Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Crash – Mariette Middelbeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.