Recensie: De hot daddy list – Madelein Kerseboom

Alice werkt met veel plezier als leidster op de buitenschoolse opvang. Ze heeft een leuke kleutergroep en gezellige collega’s: Arie, die op mannen valt en last heeft van bindingsangst, en Kiki, een vrijgevochten vrijgezel. Met z’n drieën bespreken ze veelvuldig hun favoriete onderwerp, de Hot Daddy List, een zelfbedachte “lijst’ met de leukste papa’s van de bso. Met stip op nummer 1 staat John, de knappe vader van de vierjarige Sara.
Niet alleen in haar werk, maar ook in de relatie met haar vriend Daan is Alice heel gelukkig. Drie jaar geleden is ze ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een koophuis van hen samen. Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op z’n kop.(bol.com)

Wat een lekker zomers boek is dit. Ideaal voor aan het strand of het zwembad. De cover straalt plezier uit en de titel sprak mij gelijk aan. Het boek gaat ook zeker over knappe vaders van de kinderopvang. Maar er komen nog veel meer thema’s in dit boek naar voren.
Het boek zorgde soms voor een grote lach op mijn gezicht. Met name de stukjes waarin Kiki, Arie en Alice met elkaar spraken over het leven en de mannen van de kinderopvang.

Wanneer John, de knappe vader van Sara in beeld komt, komt hiermee ook een nieuw thema in het boek naar voren, dit zorgt voor een heftig tintje aan het boek. Echter overheerst het het verhaal niet en heeft humor nog altijd de boventoon.  Dit zorgt ervoor dat het boek luchtig blijft en lekker weg leest. Het enige jammer aan het boek was het einde. Je leest vrij abrupt hoe het Alice vergaat na één jaar. Ik had het einde iets romantischer gewild. Nu komt er snel een eind aan, zonder dat je weet hoe het allemaal precies gelopen is in het jaar dat je de sprong maakt. Dit had meer diepgang aan het verhaal kunnen geven.

Desalniettemin is De hot daddy list is een boek met veel humor, wat het een heerlijk boek maakt voor een perfecte zomerse dag aan het strand.

7.5
De hot daddy list – Madelein Kerseboom
Uitgeverij: Marmer

E-book  12,95      Paperback 17,50
Koop bij bol.com                 Koop bij bol.com

2 gedachtes over “Recensie: De hot daddy list – Madelein Kerseboom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.