Recensie: Weet je nog – Virginie Grimaldi

Zo had ik me mijn leven niet voorgesteld: moeder van een vierjarige zoon en weer alleen. Ik weet bovendien niet wat ik pijnlijker vind: dat mijn man bij me weg is en ik moet aanzien hoe mijn gezin uit elkaar valt of dat ik op vijfendertigjarige leeftijd weer bij mijn ouders in mijn tienerkamer woon. Waar is het toch allemaal misgegaan?
Ik heb Ben een miljoen keer gebeld om te zeggen dat ik van hem houd. Ik heb hem gesmeekt, heb een etentje geëist en geprobeerd zijn gevoelens weer aan te wakkeren. Ik heb zelfs een selfie met een onbekende gemaakt in de kroeg om op Facebook te zetten. Ik denk dat ik alles heb geprobeerd… Weet je nog is een hartverwarmende en aangrijpende roman over liefde, relaties en de ware betekenis van geluk.(bol.com)

Een boek die al lang lag te wachten om gelezen te worden, maar wat ben ik blij dat ik hierin begonnen ben! Het proloog is een onwijs goed begin van het boek, het zorgt ervoor dat je direct verder wil lezen om meer te weten over het huwelijk van Ben en Pauline.
Het boek is luchtig en in gemakkelijke taal geschreven. Mede door de korte hoofdstukken leest het boek vlot weg. Omdat het onderwerp scheiding best heftig is, zorgt Grimaldi ervoor dat het door humor te gebruiken luchtig aanvoelt. Echter had ik soms het gevoel Pauline een schop onder haar kont te willen geven en haar te vertellen dat ze door moest gaan met haar leven omwille van haar zoontje Jules.
Een aanvulling van het verhaal wordt door Pauline verteld door Ben brieven te schrijven, zo hoop je als lezer meer te weten te komen hoe hun huwelijk was de tien jaar dat ze een stel waren. Echter als ben op het eind deze brieven beantwoord door zijn gedachten op te schrijven, krijg je van een andere kant het verhaal te horen en deze herinneringen blijken heel tegenstrijdig te zijn met die van Pauline.

Weet je nog is een warm verhaal over een scheiding tussen twee geliefde, maar vooral een verhaal over een hele liefdevolle familie die elkaar weer weten te vinden.

8.5
Weet je nog – Virginie Grimaldi
Uitgeverij: Xander

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van en recensie-exemplaar!

E-book 9,99      Paperback 19,99
Koop bij bol.com              Koop bij bol.com

Een gedachte over “Recensie: Weet je nog – Virginie Grimaldi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.