Recensie: De happiness Goeroe – Jette Schröder

Om een vriendin in nood te helpen, valt Iris tijdens een spectaculair feest in voor een bekend tv-medium. Ze verdiept zich in mantra’s, leert een paar spirituele oneliners uit haar hoofd en geeft zichzelf een mooie artiestennaam: Vlinder. Tot haar eigen verbazing is haar optreden een doorslaand succes. Binnen de kortste keren zijn duizenden meiden in de ban van de mysterieuze, gemaskerde goeroe die de ‘Happiness Lifestyle’ predikt. Iris besluit haar dubbelrol nog even te blijven spelen. Ze blogt, vlogt, opent een heuse Happiness-webshop en geeft zelfs online masterclasses als ‘Find Your Inner Rainbow’ en ‘Embrace Your Flaws’. Ze heeft het zo druk met haar nieuwe carrière dat haar studie en vriendschappen onder druk komen te staan. De terugkerende aanvaringen met haar knappe, maar irritante onderbuurman dragen ook niet echt bij aan haar Happiness. Hoe lang duurt het voor het echt uit de hand loopt?
En is er dan nog wel een weg terug? (harpercollins.nl)

Helemaal blij werd ik na het persbericht van dit boek. De cover is erg aanwezig door de vele kleurtjes, roze en glitters. En werd ik ook blij na het lezen van dit boek? Jazeker. Het is heerlijk romantische, humoristisch en zoetsappig. Alles wat je in een boek zoekt naar mijn idee.
Het begint al met alles problemen die meiden in hun studietijd tegen komen; vriendschap, relaties, bijbaantjes en hun studie. De problemen zijn realistische neergezet en iedereen kan zich hieraan spiegelen. Iris werkt zich behoorlijk in de nesten en als lezer zat ik met een grote grijns op mijn gezicht te wachten tot het echt mis ging.  De Happinessgoeroe is een heerlijk boek voor tussen door. Luchtig geschreven, maar toch met belangrijke boodschappen erin verwerkt.
De belangrijkste boodschap van het boek is laat je vriendinnen niet in de steek, concentreer je op je studie en maak lol in het leven.

Een leuke aanvulling op de happinessgoeroe is dat het programma dat iris opstelt voor haar trouwe vloggers is toegevoegd aan het eind van het boek.

8.0
De happiness goeroe – Jette Schröder
Uitgeverij: HarperCollins

Bedankt uitgeverij HarperCollins voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 9,99          Hardcover 17,99
Koop bij bol.com                   Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.