Recensie: De afdeling- Tammy Cohen

Wat als degene die je onvoorwaardelijk hoort te kunnen vertrouwen tegen je liegt?
Hannah heeft een heel gewoon leven, met een liefhebbende echtgenoot en een fijne baan. Daar komt abrupt een einde aan als ze iets volkomen onverwachts doet. Haar handelingen hebben verstrekkende gevolgen en zorgen ervoor dat haar leven volledig op z’n kop komt te staan. Ze belandt op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis – een plek waar ze veilig zou moeten zijn. Alleen sterven er patiënten…De artsen houden vol dat het elke keer om zelfmoord gaat, maar Hannah weet dat ze liegen. Hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft na de afschuwelijke daad die zij zelf heeft gepleegd? En misschien nog belangrijker: hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft voordat de moordenaar weer toeslaat? (bol.com)

De eerste keer dat ik deze cover voorbij zag komen in de zomercatalogus van Boekerij was ik verkocht. De cover is mysterieus en opvallend, en daarnaast wie wil er nou niet een thriller lezen waarbij je een inkijkje krijgt in een psychiatrische instelling en zijn patiënten leert kennen.
Je leest het verhaal door de ogen van drie vrouwen: Hannah (patiënt), Corinne (moeder van Hannah) en Laura (therapeut in de kliniek). Elk vertellen ze stukjes van het verhaal in aparte hoofdstukken. Hierdoor krijg je meer achtergrond informatie over Hannah en waarom zij in de kliniek is beland.
Het verhaal is goed opgebouwd en de spanning neemt  met de bladzijde toe. Wanneer er patiënten sterven ben je op zoek naar de dader. Telkens wanneer je denkt de dader te hebben gevonden zet Tammy je weer op het verkeerde been!  Ondanks dat er voldoende spanning in het boek zit moest ik toch even inkomen, echter eenmaal verzonken in  het verhaal kon ik het niet meer naast mij neer leggen.

Houd jij van een spannende, goedgeschreven thriller dan is De afdeling iets voor jou!

7.0
De afdeling – Tammy Cohen
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 11,99               Paperback 17,50
Koop bij bol.com                 Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.