Recensie: Izar – Carlo Groot

Carlo zag zichzelf nooit als vader. Maar als hij zijn vriendin Lisette steeds ongelukkiger ziet worden door haar niet vervulde kinderwens, gaat hij schoorvoetend overstag. Het resultaat blijft echter uit. Lisette stelt voor hulp te zoeken. Zo komen ze terecht in een mallemolen van medische onderzoeken, hormoonbehandelingen en ivf-pogingen.
Carlo Groot biedt een uniek, mannelijk perspectief op ivf. Zijn rauwe verdriet wordt afgewisseld met humoristische anekdotes vol zelfspot. Dit maakt Izar tot een onvergetelijk boek over wachtweken en werkstress, over onverwacht geluk en ongekend verdriet, over hormoonspiegels en aftrekkamertjes.(bol.com)

Izar is een eerlijk en ontroerend verhaal over Carlo en zijn vrouw Lisette en hun moeizame strijd met het krijgen van een kindje. Het geeft een unieke inkijk in de wereld van zwangerschappen en ivf door de ogen van de man. Ondanks dat het boek een zwaar thema heeft is het luchtig geschreven. Wel komt er voldoende emoties en gevoelens bij kijken, maar weet de Groot het ook luchtig te houden door er humor in te verwerken. Zo is hij eerlijk over alle details waar je mee te maken krijgt in het ivf traject zoals de aftrekkamertjes en de swingende hormoonspiegels van zijn vrouw.

Izar is een mooi geschreven boek waarbij zowel zijn ex-vrouw en zijn overleden dochtertje Izar worden geeerd. Ik vind het erg knap van Carlo dat hij zich zo kwetsbaar heeft durven opstellen tijdens het schrijven van dit boek. Izar is een boek dat je raakt, mij in elk geval wel!

8.5
Izar -Carlo Groot
Uitgeverij: Podium

E-book 9,99       Paperback 19,99
Koop bij bol.com                      Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.