Recensie: Bali – Kiki van Dijk

Cita’s dochter Evi verblijft al een tijdje op het paradijselijke Bali. Wanneer blijkt dat Evi 48 uur wordt vermist, neemt Cita’s leven een drastische wending. Door drankproblemen en betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag haar man het land niet verlaten, dus neemt Cita in haar eentje halsoverkop het vliegtuig. Terug naar het eiland waar ze als jong meisje veel tijd doorbracht. Eenmaal op Bali wordt het pijnlijk duidelijk dat Cita de band met Evi door de jaren heen behoorlijk heeft verwaarloosd. Haar dochter blijkt er op het idyllische eiland een voor haar totaal onbekend leven op na te houden. Een leven dat niet zonder gevaren is.
Cita belandt in een zenuwslopende reis door het Bali dat voor toeristen verborgen blijft, terwijl haar man thuis vecht tegen zijn drankverslaving. Wie zit er achter de verdwijning van Evi en is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen? (bol.com)

Ja er is weer een nieuwe zomer thriller van Kiki van Dijk. Hier  keek ik al een tijdje naar uit. De cover is geeft je een heerlijk zomers gevoel, ondanks de onheilspellende donkere lucht die op de achtergrond zichtbaar is.
Je komt gelijk lekker in het verhaal dat verteld wordt in zowel het perspectief van Cita als vanuit het perspectief van Joris verteld worden.  Echter beslaat het grootste gedeelte van het boek Cita’s zoektocht op Bali gaat.
Het taalgebruik in het boek is simpel en is dus ideaal voor alle lezers. Door dit taalgebruik leest het boek snel, waardoor je zo door het verhaal heen bent.
De spanning bouwt zich langzaam op, waardoor het boek moeilijk neer te leggen is en en je wilt weten hoe het gaat met de zoektocht van Cita en hoe het Joost vergaat om van de fles af te blijven.
Echter had aan het eind net wat meer aandacht besteed mogen worden, nu lijkt het wat afgeraffeld en is het verhaal vrijwel direct afgelopen wanneer je weet wie de dader is.
Maar desalniettemin min is Bali weer een heerlijke zomerse thriller!

7.5
Bali – Kiki van Dijk
Uitgeverij: Xander

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 6,99     Paperback 15,-
Koop bij bol.com                 Koop bij bol.com

2 gedachtes over “Recensie: Bali – Kiki van Dijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.