Recensie: Slotcouplet – Sander de Hosson

Ontroerende ode aan de zorg.Geneeskunde is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten. Longarts Sander de Hosson laat zien hoe deze eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt. Hij behandelt patiënten met een ongeneeslijke ziekte, bij wie de laatste levensfase is aangebroken. Samen met een team van zorgverleners streeft hij naar de beste kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt. de Hosson vertelt openhartig wat hij denkt en voelt, hoe hij handelt bij vaak ingewikkelde ziektegeschiedenissen en hoe hij worstelt met de vraag die veel dokters hebben: waar ligt de grens van geneeskunde? Moet wel alles wat kan? (bol.com)

Op twitter kwam ik de cover van dit boek tegen en ik was meteen aangesproken. Onder andere door het medische thema van het boek, ik kocht het dan ook voor mijn 23e verjaardag.
Sander de Hosson is longarts, waarbij hij mensen behandeld die aangekomen zijn in hun laatste levensfase. Sander verteld in zijn columns open over de pijnlijke, maar vooral ook liefdevolle momenten die hij heeft met zijn patiënten. Hij beschrijft hoe hij zich voelt en wat het met hem doet en of hij wel genoeg doet want wat kan wel en wat kan niet in de geneeskunde. Je leest hoe Sander worstelt met dit moeilijke ethische dilemma.

Daarnaast roemt Sander in zijn boek de verpleegkundige, fijn om te lezen hoe hij te spreken is over deze groep. Doet mij toch goed, ik weet zeker dat ik het juiste beroep gekozen heb!
Tijdens het lezen kreeg ik geregeld kippenvel en een brok in mijn keel door de eerlijke omschrijvingen in zijn columns over afscheid nemen en waardig sterven. Het boek wilde ik niet in één dag uitlezen, maar het is zo mooi en goed geschreven dat ik wel moest doorlezen.

Slotcouplet geeft je een inkijk in het bijzondere, heftige, emotionele en vooral liefdevolle leven van een longarts en zijn patiënten.

8.0
Slotcouplet – Sander de Hosson
Uitgeverij: de Arbeiderspers

E-book  8,39        Paperback 18,99
Koop bij bol.com                  Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.