Recensie: Gordon – Marcel Langedijk

Hij verkocht miljoenen platen, stond in bomvolle theaters, sporthallen en arena’s, en maakte enkele van de bestbekeken en meest spraakmakende tv-programma’s: Gordon Heuckeroth.
Van zijn jeugd in Amsterdam-Noord tot aan de villa’s in het Gooi, van marktkoopman naar de zegereeksen met de Toppers in de Arena, over de zoektocht naar liefde en geluk en de keerzijde van roem. In deze biografie spaart hij niemand. Ook zichzelf niet.(bol.com)

Door alle commotie rondom het boek over Gordon werd ik enorm nieuwsgierig naar dit boek en besloot het te lezen.  Marcel Langedijk neemt je mee in verschillende stadiums van Gordon zijn leven. Zo kom je veel te weten over zijn familie, zijn opvoeding, carrière en zijn veelbesproken liefdesleven en drank en drugs gebruik.

Het boek leest snel weg doordat het als het ware als een gesprek is opgeschreven. Marcel schrijft over hoe Gordon op tijden van het interview niet alleen antwoord geeft op zijn vragen maar ook hoe zijn gemoedstoestand is of welke grappen er gemaakt werden.
Sommige passages uit het boek waren interessant bijvoorbeeld over zijn ouders en hoe hij is opgevoed. Wel vind ik het dan weer ontzettend jammer dat hij zijn ouders elders in het boek weer flink de grond in stampt. Dit net zo met zijn collega’s, niet alle passages uit het boek komen even geloofwaardig over. Dit komt ook mede door wat de media allemaal heeft gepubliceerd over dit boek. Maar er worden ook dingen verteld waardoor je enig begrip krijgt voor deze grote brompot, zoals zijn ongeluk in Griekenland.

Het boek maakt maar weer eens goed duidelijk dat iedereen zijn eigenaardige kanten heeft en we gelukkig niet allemaal hetzelfde zijn!

6.0
Gordon – Marcel Langedijk
Uitgeverij: Lebowski

Bedankt uitgeverij Lebowski voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 9,99              Paperback 19,99
Koop bij bol.com                                Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.