Recensie: Ik weet alleen mijn naam nog – C.J. Cooke

Hoe goed ken je je partner echt?
Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wat er is gebeurd.
Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en hun peuter alleen achtergelaten. Haar auto staat op de oprit en haar mobieltje, portemonnee en paspoort liggen nog thuis. Er zijn geen sporen van inbraak of geweld. Maar er is wel met de babycamera’s geknoeid – iemand hield hen in de gaten.
Dit overkomt een jong gezin in Londen. Er wordt een landelijke zoekactie georganiseerd. Elke aanwijzing die de politie vindt, wijst erop dat iemand liegt. De radeloze echtgenoot, de verwarde vrouw of een lachende derde? Niemand weet het antwoord op de vraag: waar is Eloïse? (bol.com)

De cover van dit boek sprak mij erg aan toen ik het in de voorjaarscatalogus van HaperCollins voorbij zag komen. Het verbaasde meisje in een grote ‘zee’ van water met daarbij de titel ik weet alleen mijn naam nog. Ik was benieuwd hoe dit zou komen.
Eenmaal in het boek begonnen las het niet heel vlot, omdat ik moest wennen aan de schrijfstijl en de vele personages die in het boek voorkomen. Echter halverwege het boek begon ik er meer in te komen en kon ik het verhaal met moeite loslaten. Je komt stukje bij beetje meer te weten waarom Eloise haar geheugen verloren is.

Je leest het boek vanuit zowel het perspectief van Eloise die op een eiland terecht komt en niet meer weet hoe zij hier terecht is gekomen. Maar ook lees je het verhaal door de ogen van haar man, die plots zijn vrouw kwijt is en niet meer weet wat hij moet doen met zijn twee jonge kinderen. Het boek is geen spannende thriller maar heeft genoeg puzzelstukjes om dit boek ontzettend intrigerend te vinden en door te willen blijven lezen.

De ontknoping is zo origineel en verrassend en ik had hem dan ook totaal niet zien aankomen! Echt heel goed gedaan van de schrijfster. Knap werk!

7.5
Ik weet alleen mijn naam nog – C.J. Cooke
Uitgeverij: HarperCollins

Bedankt uitgeverij HarperCollins voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book 8,99                  Paperback 17,99
Koop bij bol.com                  Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.